Wyróżniki
Sycąca uczta z aromatycznej dziczyzny podanej z dodatkami, na rozgrzanym kamieniu
Komentarze
O tej ofercie
Szczegóły:
- rodzaj kuchni: polska
- skład oferty: stek z jelenia lub stek z sarny (podany na rozgrzanym kamieniu) z zasmażanymi ziemniakami i sałatką
- oferta ważna: na miejscu
Warunki
U Myśliwych
Poznańska restauracja z bogatą historią zawdzięcza swoją nazwę nie tylko atrakcyjnej lokalizacji w Domu Łowieckim. W menu króluje dziczyzna, która nie jest prostym mięsem w przygotowaniu. Nie każdy potrafi w domowych warunkach sprawić, by stało się miękkie, pyszne i kusząco aromatyczne.
Tymczasem tutaj od lat serwowane są takie rarytasy jak tatar, ragout i comber z sarny, rosół z bażanta, czernina i stek z jelenia. Karta zawiera również klasyczne dania typu pierś z kurczaka z sosem kurkowym oraz kaczka zapiekana z jabłkami i żurawiną.
Myśliwskimi frykasami można cieszyć się w nastrojowej atmosferze, ponieważ w eleganckiej restauracji znajdują się nisze oddzielające gości. Aromatyczne wspomnienie uczty pomoże zachować na dłużej wyrób zakupiony w sklepie z dziczyzną, który mieści się obok. Warto dodać, że tutejsza restauracja kilkadziesiąt lat temu była jedną z najbardziej znanych i renomowanych w stolicy Wielkopolski, a przy tym najchętniej odwiedzanych przez elity.