Wyróżniki
Specjalne, sezonowe menu degustacyjne: 4-, 6-, lub nawet 8-dniowa uczta dla 2 osób z lampką wina
O tej ofercie
Powiedzenie „co za dużo, to niezdrowo” nie ma zastosowania w przypadku jedzenia z klasą. O tym, że od przybytku głowa nie boli przekonasz się z dzisiejszym grouponem, udając się na menu degustacyjne do restauracji Szklarnia.
Oferta
Jesienne menu degustacyjne z lampką wina dla 2 osób w 1 z 3 opcji:
1) 119 zł za 4-daniowe menu degustacyjne,
2) 139 zł za 6-daniowe menu degustacyjne,
3) 159 zł za 8-daniowe menu degustacyjne.
4-daniowe menu:
- Kozi ser pleśniowy zapiekany na maślanej brioszy z miodem rozmarynowym i chutneyem gruszkowo-cebulowym
- Krem z dyni z chrupiącą pancettą, pestkami dyni i śmietaną
- Kotleciki jagnięce na puree dyniowym z frytkami z batatów, chipsami z fioletowego ziemniaka i sosem jagodowo-tarninowym
- Śliwki i figi zapiekane pod migdałową kruszonką
6 -daniowe menu:
- Kozi ser pleśniowy zapiekany na maślanej brioszy z miodem rozmarynowym i chutneyem gruszkowo-cebulowym
- Krem z dyni z chrupiącą pancettą, pestkami dyni i śmietaną
- Mix czerwonych sałat z półgęskiem, suską sechlońską i dressingiem z czarnego bzu, podany na musie z selera naciowego
- Kotleciki jagnięce na puree dyniowym z frytkami z batatów, chipsami z fioletowego ziemniaka i sosem jagodowo-tarninowym
- Filet z makreli wędzony na gałązkach rozmarynu z czarnym puree z selera i duszonym porem
- Śliwki i figi zapiekane pod migdałową kruszonką
8-daniowe menu degustacyjne:
- Kozi ser pleśniowy zapiekany na maślanej brioszy z miodem rozmarynowym i chutneyem gruszkowo-cebulowym
- Krem z dyni z chrupiącą pancettą, pestkami dyni i śmietaną
- Mix czerwonych sałat z półgęskiem, suską sechlońską i dressingiem z czarnego bzu, podany na musie z selera naciowego
- Kotleciki jagnięce na puree dyniowym z frytkami z batatów, chipsami z fioletowego ziemniaka i sosem jagodowo-tarninowym
- Filet z makreli wędzony na gałązkach rozmarynu z czarnym puree z selera i duszonym porem
- Penne z kurczakiem, suszonymi pomidorkami koktajlowymi, rucolą i masłem truflowym
- Śliwki i figi zapiekane pod migdałową kruszonką
- Sernik z batatów i ricotty z solonym karmelem
Szklarnia
Wyznawana w Szklarni filozofia to zamiłowanie do dobrego, bezpretensjonalnego jedzenia, proekologiczne podejście oraz szacunek do gościa. Wyrazem takiego podejścia jest osobliwy charakter restauracji. Serce lokalu stanowi szklarnia z prawdziwego zdarzenia, gdzie uprawiane są warzywa i zioła oraz ogród, którego wakacyjny klimat pozwala uciec na chwilę od zgiełku miasta. Minimalistyczny wystrój harmonijnie współgra z obrastającymi ścianę (w formie ogrodu wertykalnego) roślinami, które poustawiane są również w donicach.
Wszystko to sprawia, że goście odwiedzający restaurację mogą w domowej atmosferze spróbować dań z autorskiego menu w śródziemnomorskim stylu. Szefowa kuchni - Natalia Huzarewicz - hołduje zasadzie „od pola do stołu” i do przyrządzanych dań używa jedynie świeżych produktów, odrzucając całkowicie sztuczne składniki - jako przejaw bylejakości i kulinarnego chodzenia na skróty. Sama chce wiedzieć, skąd pochodzi mięso, na którym pracuje czy też, jak były traktowane kury, których jaj używa.
W menu Szklarni można znaleźć zatem takie perełki, jak kotleciki jagnięce na puree dyniowym z frytkami z batatów, chipsami z fioletowego ziemniaka i sosem jagodowo-tarninowym czy też śliwki i figi zapiekane pod migdałową kruszonką.
Więcej informacji znajdziesz na fb.
Warunki
Groupon ważny do #if ($deal.options.get(0).voucherEnd) $deal.options.get(0).voucherEndFormatted #else #end i dostępny od razu po zakupie w zakładce Moje Konto.
Ograniczenia: 1 osoba może kupić maks. 2 groupony, ale wykorzystać maks. 1 groupon.
Dodatkowe informacje: weź wydrukowany groupon.
Konieczna rezerwacja tel. 690 511 020 lub email: rezerwacje@restauracjaszklarnia.pl. W przypadku nieodwołania rezerwacji z min. 24-godz. wyprzedzeniem groupon przepada.
Sprawdź przed zakupem: jak działa Groupon i Uniwersalne Warunki. Szczegóły oferty znajdziesz w jej opisie.