Different - Restauracja w ciemności, Warszawa

Different - Restauracja w ciemności, Warszawa3
3 reviews

O Different - Restauracja w ciemności

Nie od dziś wiadomo, że wyciszenie jednego ze zmysłów wyostrza pozostałe – aby więc poznać intensywną, niecodzienną feerię smaków, warto wybrać się do restauracji, w której potrawy serwowane są w ciemności. W menu królują dania europejskiej kuchni fushion oraz przygotowywane z zachowaniem zasad slow food.

Different to miejsce szczególne, bowiem każda wycieczka kulinarna przewodzona jest przez osoby niewidome, które swoimi kwalifikacjami i uprzejmością umilają posiłek, a także z chęcią dzielą się z gośćmi światem pełnym radości, udowadniając, że życie niewidomych również ma wiele barw. Po kolacji goście mają okazję dowiedzieć się, co dokładnie było serwowane na talerzu i porównać ze swoimi przypuszczeniami, co stanowi ciekawą zabawę dla rodzin i przyjaciół.

Warto dodać, że Different jest obecnie jedyną w Polsce restauracją obsługiwaną przez niewidomych kelnerów. Jest prowadzona przez Fundację pomocy rodzinie „Człowiek w potrzebie". Całość zysków przeznaczana jest na działalność charytatywną fundacji.


Nazwa prawna firmy: FUNDACJA POMOCY RODZINIE ''CZŁOWIEK W POTRZEBIE'' | Numer rejestracyjny: 14021761000000 | Kraj rejestracji: Polska | Firma zaświadcza, że jej produkty lub usługi są zgodne z obowiązującymi przepisami prawa UE.

Recommended For You
Similar Deals

Opinie klientów Groupon

3
3 ocen Groupon
100% zweryfikowane opinie

Wszystkie opinie na temat Groupona pochodzą od osób, które skorzystały z ofert tego sprzedawcy. Prośby o wystawienie opinii są wysyłane drogą mailową do klientów, którzy zakupili daną ofertę.

R
Ryszard
1 ocen
1 opinii
· 1 month ago
Klimatyczne miejsce, gdzie można spróbować zupełnie innego wymiaru jedzenia posiłków. Sympatyczna obsługa, która chętnie odpowiada na pytania i wdaje się w pogawędki. Było bardzo komfortowo, miejsce warte odwiedzin.
M
Maciej
1 ocen
1 opinii
· 1 month ago
Niestety, nie polecam. Liczyłem, że czasy, gdy danie wegetariańskie oznaczało pół główki kapusty i jednego ziemniaka pokrojonego na cztery, dawno już minęły. Tymczasem wciąż okazuje się, że przygotowanie sensownego menu wegetariańskiego stanowi ogromne wyzwanie.