Wyróżniki
- W menu m.in.: torcik z pieczonego schabu z czosnkiem i majerankiem, wieprzowina w sosie szałwiowo-cebulowym ze smażoną cukinią, francuskie naleśniki z konfiturą truskawkową
- Lokalizacja: tuż obok Lotniska Chopina
O tej ofercie
Nie musisz mieć szlacheckiego tytułu, by poznać zalety królewskiego posiłku. Skosztuj przysmaków przygotowanych przez szefa kuchni Hotelu Lord**.
Oferta
Kolacja w 1 z 3 opcji:
1) 119,90 zł za 3-daniową kolację dla 2 osób,
2) 239,90 zł za 3-daniową kolację dla 4 osób,
3) 279,90 zł za 2-daniową kolację z noclegiem w pokoju standard (w weekendy) i śniadaniem dla 2 osób.
Kolacja : przystawka lub zupa, danie główne, deser i kieliszek wina
Przystawki:
- delikatna sałata z grillowanym kurczakiem w sosie bazyliowym
- chrupiące placki ziemniaczane z ziarnami podane z wędzonym łososiem i kwaśną śmietaną
- torcik z pieczonego schabu z czosnkiem i majerankiem przekładany musem jajecznym z kaparami
- marynowane polędwiczki z kurczaka z owocami i sałatami z sosem miodowo-sojowym
Zupy:
- zupa krem z karczochów
- krem z soczewicy i marchewki
- zupa dnia
Dania główne:
- wieprzowina w sosie szałwiowo-cebulowym ze smażoną cukinią i pomidorami cherry podana z plastrami smażonych ziemniaków
- zraziki ze schabu z suszonym pomidorem i bazylią w sosie balsamicznym aromatyzowanym tymiankiem podane z kluseczkami z ciasta parzonego
- filet z kurczaka z winogronami i oliwkami w czerwonym winie podane z szafranowym ryżem
- pieczony filet z dorsza podany na szpinaku w sosie z sera pleśniowego i gotowanych ziemniaków
Desery:
- francuskie naleśniki z konfiturą truskawkową
- torcik śmietankowy z frużeliną wiśniową
- sernik mascarpone z morelami
Restauracja Kryształowa
Przyrządzane tu potrawy powstają w oparciu o tradycyjne receptury i najwyższej jakości składniki. Kucharze w swojej pracy starają się nawiązywać do najlepszych tradycji polskiej kuchni oraz domowej atmosfery. Nastrojowy wystrój mieszczącej się w Hotelu Lord restauracji nawiązuje do eleganckich wnętrz kojarzonych z wytwornością pałacu. Jednak w filozofii przyrządzania dań królują sprawdzone receptury pod okiem utytułowanego szefa kuchni Stefana Birka.
Warunki
Ważność: groupon ważny do #if ($deal.options.get(0).voucherEnd) $deal.options.get(0).voucherEndFormatted #else #end i dostępny od razu po zakupie w zakładce "Moje Konto".
Dodatkowe informacje: należy okazać wydrukowany groupon w momencie przybycia. W opcji 3. Groupon można wykorzystać tylko w weekendy. Doba Hotelowa 14-12. Nocleg obejmuje śniadanie.
Rezerwacja: konieczna rezerwacja tel. 22 574 20 20.
Przed zakupem przeczytaj Uniwersalne Warunki obowiązujące dla wszystkich ofert. Informacje o tym, co obejmuje oferta, znajdziesz w jej opisie.