zamknij
Multikino KN - Minecraft campaign

Obecnie niedostępne

DeLight Anna Prądzyńska

Bytowska 4, Gdańsk

Wykwintne 4-daniowe menu degustacyjne od 159 zł w Restauracji Dwór Oliwski ***** w Gdańsku

Wybierz opcję

14-dniowa gwarancja zwrotu pieniędzy na niewykorzystane kupony

Kupuj bez obaw, Twoje zadowolenie jest naszym priorytetem! Dowiedz się więcej

Wyróżniki

  • Menu degustacyjne: wykwintne dania mięsne i deser
  • Kuchnia oparta na nowatorskim nurcie Modern Polish Cuisine: potrawy przygotowywane przez mistrzów kuchni
  • Lokalizacja: Hotel Dwór Oliwski 5* położony na skraju Trójmiejskiego Parku Krajobrazowego

O tej ofercie

Walki nad talerzem nie musi wygrać albo serce, albo rozum. Pogódź je, podejmując świadomie decyzję o skosztowaniu pysznych dań serwowanych w Restauracji Dwór Oliwski 5* w Gdańsku.

Oferta
Menu degustacyjne Modern Polish Cuisine w 1 z 3 opcji:

1) 159 zł zamiast 299 zł za menu degustacyjne dla 2 osób,
2) 318 zł zamiast 598 zł za menu degustacyjne dla 4 osób,
3) 477 zł zamiast 897 zł za menu degustacyjne dla 6 osób.

Menu degustacyjne Modern Polish Cuisine obejmuje:

  • amuse buche - domowy wypiekany chleb z wędzoną słoninką,
  • przystawka zimna - tatar z sarny na malinowej galaretce,
  • zupa - krem z pieczonych buraczków,
  • danie główne - pierś kaczki na wiśniowym sosie z ziemniaczaną pyzą,
  • deser - krucha tarta ze złotą renetą i lodami waniliowymi.

Restauracja Dwór Oliwski 5
Nad oryginalnością menu restauracji czuwa szef kuchni Marcin Kowalski, który tworzy autorskie dania, łącząc smaki i aromaty znane z różnych kultur, przede wszystkim polskiej i śródziemnomorskiej. Flirtuje również z Modern Polish Cuisine, czyli nurtem opartym na zestawianiu składników regionalnych z francuskimi technikami kulinarnymi. W efekcie na talerzu miesza się tradycja z nowoczesnością - krewetki pojawiają się w asyście czosnku flambirowanego koniakiem, jagnięce pulpety pływają w pikantnej zupie, a borowikowe tortellini w kremie z pieczonych buraków. Amatorzy lekkich przysmaków mogą delektować się sałatką z Dim Sum z grillowanego kalmara w sosie teriyaki.

Z kolei miłośnicy mięs z przyjemnością skosztują duszonej sarniny, gęsiego udka pieczonego na dyniowej tarcie w sosie z czerwonej pomarańczy albo steku z polędwicy wołowej w sosie z ciemnego piwa z boczniakiem. Słodkie zakończenie uczty zapewni tiramisu czy lody chilli z czekoladowym sosem. Tymi ostatnimi warto delektować się zwłaszcza latem, przesiadując na tarasie lub w ogrodzie. Restauracja mieści się bowiem w Dworze Oliwskim 5
, hotelu rekomendowanego i nagradzanego w licznych konkursach m.in. Forbes Rekomenduje, Newsweek i Prestige Spa Awards.

Warunki

Ważność: groupon ważny od #if ($deal.options.get(0).voucherStart) $deal.options.get(0).voucherStartFormatted #else #end do #if ($deal.options.get(0).voucherEnd) $deal.options.get(0).voucherEndFormatted #else #end i dostępny od razu po zakupie w zakładce "Moje Konto".
Ograniczenia: 1 osoba może kupić i wykorzystać maks. 1 groupon.
Dodatkowe informacje: należy okazać groupon w momencie przybycia (wydruk lub na urządzeniu mobilnym).
Rezerwacja: konieczna rezerwacja tel. 58 554 70 70 z min. 24-godz. wyprzedzeniem. W przypadku nieodwołania rezerwacji z min. 24-godz. wyprzedzeniem groupon przepada.
Przed zakupem przeczytaj Uniwersalne Warunki obowiązujące dla wszystkich ofert. Informacje o tym, co obejmuje oferta, znajdziesz w jej opisie.

DeLight Anna Prądzyńska