Wyróżniki
Okazja do odkrycia kulinarnych skarbów kuchni azjatyckiej w cenionej w Polsce orientalnej restauracji
O tej ofercie
Szczegóły:
- rodzaj kuchni: chińska
- skład oferty: menu degustacyjne dla 2 osób
Menu degustacyjne:
- przystawki (do wyboru 2 z 4):
- wodorosty w sosie ostro-kwaśnym
- ogórki w sosie czosnkowym
- sajgonki z nadzieniem wegetariańskim + 3 rodzaje sosów
- Dim Sum – chińskie pierożki na parze z wieprzowiną
- zupa (do wyboru 2 z 3):
- zupa ostro-kwaśna
- zupa Won Ton
- zupa z pulpetami wieprzowymi i warzywami
- dania główne (do wyboru 2 z 4):
- kurczak Gongbao – kawałki kurczaka z orzechami, cebulką i zielonym pieprzem, podawane z odrobiną czerwonego sosu
- halibut z imbirem – filet z Halibuta na parze, podawany z posiekanym imbirem
- bakłażany z zieloną fasolką, podawane w gęstym sosie
- tofu ze skwierczącej patelni
(do dań głównych podawana jest porcja ryżu jaśminowego przewidziana dla dwóch osób)
- deser (do wyboru 1 z 2):
- smażone banany w cieście
- smażony ananas w cieście
- napoje:
- 1 x woda/soft drink (na 1 osobę)
Warunki
Groupon ważny przez 3 miesiące od daty zakupu i dostępny po zakupie w zakładce Moje groupony.
Ograniczenia: 1 osoba może kupić maks. 2 groupony, ale wykorzystać maks. 1 groupon, a 1 przekazać jako prezent.
Dodatkowe informacje: po przybyciu pokaż groupon na urządzeniu mobilnym lub wydrukowany.
Sprawdź dostępne terminy i rezerwuj tel. 22 827 97 07 lub 732 935 888. Zmiana lub odwołanie rezerwacji z min. 24-godz. wyprzedzeniem.
Sprawdź przed zakupem: najczęściej zadawane pytania i warunki korzystania. Szczegóły oferty znajdziesz w jej opisie.
Cesarski Pałac
Chcąc odkryć kulinarny skarb, niczym z czasów, kiedy u stóp wodza Tshingis Chana jego wojownicy świętowali zwycięskie bitwy biesiadując wokół rozgrzanego do czerwoności kamienia, warto udać się do położonej w centrum Warszawy restauracji. Cesarski Pałac kusi niepowtarzalnym smakiem i aromatem, który jest w stanie przenieść gości do zupełnie innego świata – kultura Chin jest tu obecna zarówno w wyśmienitych i starannie skomponowanych potrawach, jak również w wystroju lokalu i w panującej tu atmosferze. Przygotowywane z wysokiej jakości składników i serwowane przez specjalistów orientalnej kuchni dania to wyselekcjonowane specjały cenione w kuchni azjatyckiej. Cesarski Pałac swym gościom proponuje uwspółcześnioną wersję mongolskiej uczty – królują tu takie potrawy jak pierożki kryształowe z krewetkami i kasztanem wodnym, dim sum z makaronem sojowym, krewetkami i grzybami, sakiewki z wieprzowiną i rosołem, meduza z octem chińskim, wołowina w sosie ostrygowym, czy też smażone banany w cieście. Kelnerzy doradzają gościom w doborze odpowiednich napojów, a aromatyczna kawa lub herbata uzupełniają kulinarne doznania i uprzyjemniają czas spędzony ze znajomymi i przyjaciółmi.