Wyróżniki
Okazja do skosztowania takich specjałów jak np. roladki z cukinii faszerowane serem sirene, cievapcici z baraniny, kalmary faszerowane
Komentarze
O tej ofercie
Szczegóły:
- rodzaj kuchni: bałkańska
- skład oferty: menu degustacyjne dla 2 osób
Przystawka na zimno:
- roladki z cukinii faszerowane serem sirene,
- pieczona marynowana papryka, faszerowana pastą urnebes
Przystawka na ciepło:
- jufki (ciasto filo faszerowane aromatyczną baraniną)
- pomidory zapiekane z serem sirene z zalewą dalmacką
- grillowany ser halloumi
Podana na gorącym żeliwie z konfiturą różaną z pomidorem i dipem rukolowym
Danie główne:
- cievapcici z baraniny
- kjufte – grillowane kotleciki
- karnacze – domowe kiełbaski jagnięce
Podane na gorącym żeliwie z grillowanymi ziemniaczkami
Danie główne:
- kalmary faszerowane szynką dojrzewającą i serem kackavalij
- kalmary faszerowane papryką i serem kackavalij
Podane z ziemniakami po dalmacku ze szpinakiem i czosnkiem
Warto wiedzieć
Groupon ważny przez 1 miesiąc od daty zakupu i dostępny po zakupie w zakładce Moje groupony.
Ograniczenia: 1 osoba może kupić maks. 2 groupony, ale wykorzystać maks. 1 groupon, a 1 przekazać jako prezent.
Dodatkowe informacje: po przybyciu pokaż groupon na urządzeniu mobilnym lub wydrukowany.
Sprawdź dostępne terminy online, kup groupon i rezerwuj przez stronę: http://rezerwacja.groupon.pl/.
Zmiana lub odwołanie rezerwacji z min. 24-godz. wyprzedzeniem.
Sprawdź przed zakupem: najczęściej zadawane pytania i warunki korzystania. Szczegóły oferty znajdziesz w jej opisie.
Bałkański Kocioł
Zlokalizowana na warszawskim Ursynowie, niedaleko metra Stokłosy restauracja to miejsce, które powstało z myślą o smakoszach i amatorach bałkańskiej atmosfery. Bogactwo smaków i aromatów w połączeniu z rustykalnym, drewnianym wystrojem tworzą miejsce sprzyjające zarówno hucznemu biesiadowaniu, jak i kameralnemu wyjściu we dwoje, czy też rodzinnemu obiadowi. Bałkański Kocioł stara się zachowywać autentyczność kuchni bałkańskiej, dlatego dania przygotowuje pochodzący z Serbii szef kuchni. W menu królują dania z jagnięciny, baranina i owoce morza.