Brak nowych powiadomień

ul. Nowogrodzka 40, Warszawa

Menu degustacyjne dla 2 osób w lokalu lub na wynos za 129,99 zł w restauracji Mała Gruzja

Oferta ograniczona czasowo!
60+ odsłon dziennie
Wybierz opcję

Wyróżniki

Uczta w bałkańskim stylu, w menu np. placek chaczapuri, pierogi chinkali, kotleciki kufte, kebabczeta czyli paluszki z siekanego mięsa

Komentarze

Ta oferta nie ma jeszcze żadnych recenzji.

W skrócie

Szczegóły:

  • oferta dostępna w lokalu i na wynos
  • rodzaj kuchni: gruzińska
  • skład oferty: menu degustacyjne dla 2 osób

Przystawka:

  • lobio – pasta z czerwonej fasoli z cebulą, kolendrą i orzechami włoskimi

Zestaw główny:

  • chinkali – pierogi gruzińskie z mięsem mielonym i kolendrą
  • chaczapuri do wyboru (imerecińskie – z serem, megrelskie – z podwójnym serem, adżarskie – w kształcie łódki, z serem i jajkiem, Małej Gruzji – z mięsem)
  • kufte – kotleciki z mięsa wieprzowo-wołowego zawinięte w boczek
  • kebabczeta – paluszki z siekanego mięsa wieprzowo-jagnięcego przyprawione pikantnie
  • pielmieni – pierożki z mięsem wieprzowo-wołowym podawane z masełkiem i śmietaną

Deser:

  • ciasto czekoladowe

Do każdego zestawu woda

Warunki

Groupon ważny przez 3 miesiące od daty zakupu i dostępny po zakupie w zakładce Moje groupony.
Ograniczenia: 1 osoba może kupić maks. 8 grouponów, ale wykorzystać maks. 4 groupony, a 4 przekazać jako prezent.
Dodatkowe informacje: po przybyciu pokaż groupon na urządzeniu mobilnym lub wydrukowany. Możliwość wykorzystania grouponu na wynos lub w lokalu. Informacje o dowozie pod nr tel. 22 830 00 44. Godziny otwarcia: pon.-pt.: 11:30-22:00, sob.-niedz: 13:00-22:00.
Sprawdź dostępne terminy i rezerwuj tel. 22 830 00 44. Zmiana lub odwołanie rezerwacji z min. 24-godz. wyprzedzeniem.
Sprawdź przed zakupem: najczęściej zadawane pytania i warunki korzystania. Szczegóły oferty znajdziesz w jej opisie.

Mała Gruzja

Położona w samym centrum Warszawy kameralna restauracja od 2008 roku umożliwia kulinarną podróż do Gruzji. Kuchnia prowadzona jest przez rodowite Gruzinki, które przybyły do Polski z Tbilisi.

W menu apetycznie prezentuje się chaczapuri, czyli tradycyjny, serowy placek występujący w kilku odmianach, z których każda związana jest z innym regionem kraju. Nie mniej interesującymi propozycjami są czaqapuli (duszona jagnięcina w białym winie z estragonem, mirabelkami podawana z ryżem i sałatką) oraz charszo (zupa z pomidorów z ryżem gotowana na cielęcinie i wołowinie). Słodkie chwile zapewnić może baklawa z miodem i orzechami.

Mała Gruzja

Restauracja, Grecka