Wyróżniki
Odkryj unikalne smaki dziczyzny serwowanej w klimatycznym otoczeniu.
O tej ofercie
Czy szukasz miejsca, które zabierze cię w kulinarną podróż po tradycyjnych smakach? Restauracja U Myśliwych oferuje unikalne dania z dziczyzny inspirowane polskimi i ukraińskimi przysmakami. To wyjątkowa okazja do doświadczenia smaków trudnych do znalezienia gdzie indziej. Zanurz się w rustykalnej atmosferze i odkryj regionalne specjały.
Co obejmuje oferta:
- w ofercie: 3-daniowa uczta dla 2 osób (zupa lub przystawka, danie główne, deser)
- rodzaj kuchni: polsko-ukraińska
- oferta ważna: na miejscu
W menu do wyboru:
- Zupa lub przystawka:
- pasztet myśliwski z trzech rodzajów dziczyzny podany na grzance w asyście żurawiny
- rosół z perliczki podawany z domowym makaronem
- zupa myśliwska podana z mięsem z dziczyzny, papryką i specjałami z lasu
- prawdziwy barszcz ukraiński
- stara słowiańska zupa solanka
- Danie główne:
- pierś z kurczaka w sosie z grzybów leśnych z zapiekanymi ziemniakami
- ragout z sarny z korzennymi warzywami i domowymi kluskami lanymi
- pelmieni myśliwskie z mięsem dzika i grzybami leśnymi
- pelmieni z mięsem z jelenia w czerwonym winie
- pelmieni wiejskie wieprzowo-wolowe
- wareniki z perliczką i orzechem prażonym
- wareniki z białym serem, cebulą i ziemniakami
- gołąbki po ukraińsku z mięsem
- Deser:
- płonąca szarlotka na ciepło podawana z lodami oraz bitą śmietaną
- fondant czekoladowy
- deser lodowy z wariacją owoców leśnych
- miodownik
Więcej informacji o restauracji można znaleźć tutaj
Dlaczego warto skorzystać z oferty:
Ta propozycja to coś znacznie więcej niż zwykły posiłek – to kulinarna wyprawa inspirowana atmosferą dzikich, polskich lasów. Serwowane dania powstają ze świeżych produktów i aromatycznych przypraw, tworząc niepowtarzalny smak tradycyjnej kuchni myśliwskiej w samym sercu miasta. Rustykalne wnętrze lokalu buduje klimat pełen ciepła i nawiązań do dawnych historii, dzięki czemu każdy odwiedzający może poczuć wyjątkowy charakter miejsca. Bogata karta win pozwala dodatkowo podkreślić aromaty serwowanych potraw. To świetna propozycja dla wszystkich, którzy chcą odkryć uroki klasycznych, polskich smaków w wyjątkowej oprawie.
Poznańska restauracja z bogatą historią zawdzięcza swoją nazwę nie tylko atrakcyjnej lokalizacji w Domu Łowieckim. W menu króluje dziczyzna, która nie jest prostym mięsem w przygotowaniu. Nie każdy potrafi w domowych warunkach sprawić, by stało się miękkie, pyszne i kusząco aromatyczne.
Tymczasem tutaj od lat serwowane są takie rarytasy jak tatar, ragout i comber z sarny, rosół z bażanta czy czernina. Karta zawiera również klasyczne dania typu pierś z kurczaka z sosem kurkowym oraz kaczka zapiekana z jabłkami i żurawiną.
Myśliwskimi frykasami można cieszyć się w nastrojowej atmosferze, ponieważ w eleganckiej restauracji znajdują się nisze oddzielające gości. Aromatyczne wspomnienie uczty pomoże zachować na dłużej wyrób zakupiony w sklepie z dziczyzną, który mieści się obok. Warto dodać, że tutejsza restauracja kilkadziesiąt lat temu była jedną z najbardziej znanych i renomowanych w stolicy Wielkopolski, a przy tym najchętniej odwiedzanych przez elity.
