Wyróżniki
Restauracja ze śródziemnomorskim menu, w której wina selekcjonuje wicemistrz sommelierów dolnego śląska – Kamil Śladewski
O tej ofercie
Przenieś się w klimat śródziemnomorskich restauracji rezerwując stolik z dzisiejszym grouponem do Wines&Olives.
Oferta
1) 49,99 zł zamiast 90 zł za lunch dla 2 osób,
2) 129,99 zł zamiast 200 zł za menu degustacyjne zestaw 1.,
3) 199,99 zł zamiast 320 zł za menu degustacyjne zestaw 2.
Lunch:
- przystawka
- danie główne
- deser
- kieliszek wina lub kawa
Cotygodniowa karta menu.
Menu degustacyjne
Zestaw 1.:
talerz meze:
- dolmadakia gialantzi – ryż z aromatycznymi, śródziemnomorskimi ziołami, zawinięty w marynowane liście winogron i podany pod pierzynką greckiego jogurtu
- haloumi – grillowany ser cypryjski
- pasta z ikry ryby - taramosalata
- smakołyk z fety i kopru – aromatyczny dip z greckiego sera feta i świeżego kopru
- tzatziki – kremowy dip z greckiego jogurtu i ogórka, przyprawiony czosnkiem, ziołami i oliwą z oliwek
- świeża pita wyrabiana w restauracji
- kalmary smażone z pastą z ikry karpia
- polędwiczki wieprzowe w sosie brzoskwiniowym
- briami
Deser:
- mus z fety – lekka pianka podawana z miodem i orzechami
- chałwa – przygotowana z pasty sezamowej Tahini wraz z orzechami i suszonymi owocami
- kieliszek wina do wyboru
Zestaw 2.:
talerz meze:
- dolmadakia gialantzi – ryż z aromatycznymi, śródziemnomorskimi ziołami, zawinięty w marynowane liście winogron i podany pod pierzynką greckiego jogurtu
- kaltsounia- smażone kreteńskie pierożki z serem feta i ziołami w miodowej polewie
- haloumi – grillowany ser cypryjski
- pasta z ikry ryby - taramosalata
- smakołyk z fety i kopru – aromatyczny dip z greckiego sera feta i świeżego kopru
- tzatziki – kremowy dip z greckiego jogurtu i ogórka, przyprawiony czosnkiem, ziołami i oliwą z oliwek
- świeża pita wyrabiana w restauracji
- kalmary smażone z pastą z ikry karpia
- małże nowozelandzkie duszone w pomidorach z serem feta
- polędwiczki wieprzowe w sosie brzoskwiniowym
- briami
- bakłażan faszerowany ryżem i warzywami
Deser:
- mus z fety – lekka pianka podawana z miodem i orzechami
- chałwa – przygotowana z pasty sezamowej Tahini wraz z orzechami i suszonymi owocami
- kieliszek wina do wyboru
- dodatkowo kawa i herbata i deserowe digestive
Wines&Olives
Na środku sali swoje gałązki rozciąga olea, a w jej pobliżu piętrzą się półki z butelkami białego i czerwonego trunku – choć goście restauracji siedzą w jasnym i przejrzystym pomieszczeniu to klimat tego miejsca przenosi ich na kamienny dziedziniec zagranicznych knajpek. W karcie roi się od dań o różnorodnym pochodzeniu, od słodkich do słonych smaków, przygotowanych tak, aby odwiedzający mogli znaleźć coś dla swojego podniebienia.
Przekąski, od których warto rozpocząć ucztę przygotowane są na bazie fety, tradycyjnego tzatziki, humusu i taramosalaty – pasty z kawioru, który idealnie pasuje do świeżego pieczywa, oliwy z oliwek i soku z cytryny. Dania główne bazują na wołowinie, świeżych rybach, jagnięcinie oraz krewetkach. Słodkości serwowane w restauracji Wines&Olives są nietypowymi wersjami dobrze znanych deserów – mus z fety jest odpowiednikiem panna cotty. Do tego skosztować można lodów robionych według własnej receptury podawanych z łyżeczką słodkiej oliwy. A to wszystko przy akompaniamencie muzyki, która niczym Morze Egejskie łagodzi i koi zmysły.
Warunki
Groupon ważny do #if ($deal.options.get(0).voucherEnd) $deal.options.get(0).voucherEndFormatted #else #end i dostępny od razu po zakupie w zakładce "Moje Konto".
Ograniczenia: 1 osoba może kupić maks. 4 groupony, ale wykorzystać maks. 2 groupony.
Dodatkowe informacje: weź groupon – na urządzeniu mobilnym lub wydrukowany. Menu lunchowe do wykorzystania od pon. do pt. w godz. 12-15.
Konieczna rezerwacja tel. 71 344 03 31.
Sprawdź przed zakupem: jak działa Groupon i Uniwersalne Warunki. Szczegóły oferty znajdziesz w jej opisie.