Wyróżniki
Autorskie menu szefowej kuchni Natalii Huzarewicz: przygotowywane w całości z najświeższych proekologicznych produktów
O tej ofercie
Wybierz 1 z 3 opcji
Uczta z kieliszkiem wina house (białe lub czerwone) dla każdej z osób:
- 99,99 zł zamiast 148 zł za 2-daniową ucztę (danie główne i deser) dla 2 osób,
- 119,99 zł zamiast 196 zł za 3-daniową ucztę (zupa, danie główne i deser) dla 2 osób,
- 229,99 zł zamiast 392 zł za 3-daniową ucztę (zupa, danie główne i deser) dla 4 osób.
Przykładowe pozycje z menu:
- krem z grzybów z prawdziwkami i rozmarynem (na wywarze drobiowym)
- krem ze słodkich ziemniaków i moreli z „kawiorem” z kawy
- policzki wołowe w sosie koniakowym z szalotką, purée z brukwi, pikantną konfiturą jeżynową i gremolatą
- grillowany kalmar z sałatką z kolorowych ziemniaków i pomarańczy
- deska polskich serów zagrodowych z miodem i orzechami
- krem czekoladowy z maślanymi ciasteczkami, wiśniami i musem dyniowo-miodowym
Warunki
Groupon ważny przez 1 miesiąc od daty zakupu (z wyłączeniem 13-14.02.2016) i dostępny po zakupie w zakładce Moje groupony.
Ograniczenia: 1 osoba może kupić maks. 2 groupony, ale wykorzystać maks. 1 groupon. Oferta nie obejmuje steku z rostbefu. W dniach 13-14.02.2016 rezerwacja nie będzie możliwa.
Dodatkowe informacje: podczas wizyty należy okazać wydrukowany groupon.
Sprawdź dostępne terminy i rezerwuj tel. 690 511 020.
Sprawdź przed zakupem: najczęściej zadawane pytania i warunki korzystania. Szczegóły oferty znajdziesz w jej opisie.
Szklarnia
Wyznawana w Szklarni filozofia to zamiłowanie do dobrego, bezpretensjonalnego jedzenia, proekologiczne podejście oraz szacunek do gościa. Wyrazem takiego podejścia jest osobliwy charakter restauracji. Serce lokalu stanowi szklarnia z prawdziwego zdarzenia, gdzie uprawiane są warzywa i zioła oraz ogród, którego wakacyjny klimat pozwala uciec na chwilę od zgiełku miasta. Minimalistyczny wystrój harmonijnie współgra z obrastającymi ścianę (w formie ogrodu wertykalnego) roślinami, które poustawiane są również w donicach.
Wszystko to sprawia, że goście odwiedzający restaurację mogą w domowej atmosferze spróbować dań z autorskiego menu w śródziemnomorskim stylu. Szefowa kuchni – Natalia Huzarewicz – hołduje zasadzie „od pola do stołu” i do przyrządzanych dań używa jedynie świeżych produktów, odrzucając całkowicie sztuczne składniki – jako przejaw bylejakości i kulinarnego chodzenia na skróty. Sama chce wiedzieć, skąd pochodzi mięso, na którym pracuje czy też, jak były traktowane kury, których jaj używa.
W menu Szklarni można znaleźć zatem takie perełki, jak grillowany kalmar z sałatką z kolorowych ziemniaków i pomarańczy, czy też deska polskich serów zagrodowych z miodem i orzechami.
Więcej informacji znajdziesz na Facebooku.