Wyróżniki
Kuchnia inspirowana przepisami z całego świata: wykwintne dania wyróżniające się odważnymi połączeniami smaków i aromatów, przygotowywane przez szefa kuchni Jarosława Uścińskiego W ramach grouponu: 6-daniowa uczta dla zmysłów – m.in. grasica z listkami młodego szpinaku, carpaccio z łososia z sosem z wiśni i imbiru, krem z selera ubrany sałatką z pomarańczy, bezowe wyspy w jogurcie z sosem malinowym i dużo więcej – pełne menu znajdziesz pod treścią oferty Znamienici goście: w Restauracji Moonsfera gościli m.in. Bruce Willis, ceniony szef kuchni Robert Sowa oraz uczestnicy programu „Gwiazdy Tańczą na Lodzie” Liczne nagrody: wyróżnienie ***** w rankingu “Polityki”, statuetka Hermesa oraz tytuł „Najlepszej restauracji ogólnopolskiej”, 1. miejsce w konkursie kulinarno-barmańskim „Working Show”, 2. miejsce na Festiwalu Kuchni Greckiej, 3. miejsce w VIII Konkursie Włoskiej Sztuki Kulinarnej i wiele więcej Wyjątkowa lokalizacja: restauracja znajduje się na dachu Centrum Olimpijskiego i posiada dwa przestronne tarasy – zapierająca dech w piersiach panorama Warszawy Lokalizacja: Centrum Olimpijskie – Żoliborz Oferta limitowana
O tej ofercie
Choć wielu chętnie postawiłoby stopę na księżycu, to rok spędzony w podróży skutecznie zniechęca do kosmicznych eskapad. Z dzisiejszym grouponem szybko znajdziesz się między gwiazdami – i to bez przywdziewania niewyjściowego skafandra. Wystarczy, że wybierzesz się do Restauracji Moonsfera na szczycie Centrum Olimpijskiego, gdzie niebo na wyciagnięcie ręki zapewni Ci 1 z 3 opcji 1 149 zł za 6daniowe menu degustacyjne dla 2 osób, 2 279 zł za 6daniowe menu degustacyjne dla 4 osób, 3 1119 zł za 6daniowe menu degustacyjne dla 20 osób. Z widokiem na miasto Restauracja Moonsfera to ekskluzywne miejsce zlokalizowane na szczycie Centrum Olimpijskiego. Ta wyjątkowa lokalizacja umożliwia gościom podziwianie niesamowitego widoku – rozległej panoramy Warszawy i Wisły. Wnętrze zostało zaprojektowane z dbałością o najmniejsze detale, zapewniając gościom maksimum przestrzeni przy jednoczesnej atmosferze wykwintnej elegancji i intymności. Jedyne takie miejsce Wyjątkowość restauracji doceniają również znane i lubiane gwiazdy showbiznesu – warto wspomnieć chociażby o hollywoodzkim aktorze Brusie Willisie, uczestnikach i jury programu „Gwiazdy Tańczą na Lodzie” czy wyśmienitym szefie kuchni Robercie Sowie. Prestiż restauracji potwierdzają także liczne nagrody, w tym m.in. Hermes 2010 w kategorii „Najlepsza restauracja ogólnopolska”, przyznawany przez „Poradnik Restauratora”. Kuchnia ze smakiem „Księżycowe” dania inspirowane są smakami i aromatami z całego świata, a ich wyjątkowość opiera się na oryginalnym połączeniu różnych smaków, np. łososia z sosem z wiśni i imbiru czy kremu z selera z chrzanem i pomarańczami. W ramach grouponu na każdego z gości czeka 6 wyjątkowych dań 1 smażona w czosnku grasica z listkami młodego szpinaku i grzanką aromatyzowaną oliwą truflową, 2 klasyczne carpaccio z łososia ubrane sałatką z rzepy i ogórka, z sosem z wiśni i imbiru oraz balsamicznymi kurkami, 3 aksamitny krem z selera aromatyzowany chrzanem, ubrany sałatką z pomarańczy i grillowanego kurczaka, muśnięty ziołową oliwą, 4 smażony w tempurze turbot na kokosowym risotto pod listkami pakchoy, z pieczoną brzoskwinią i pikantnymi krewetkami w kremowym sosie curry LUB orecchiette z pieczoną kaczką i kawałkami szynki parmeńskiej w pikantnym maślanoczosnkowym sosie z pomidorami concasse, selerem naciowym i porem 5 pływające na waniliowym jogurcie bezowe wyspy z sosem malinowym i sezonowymi owocami oraz lodami gianduja, 6 aromatyczne wytchnienie – domowy sorbet z żubrówki i limonki. Opinie o restauracjach publikuje serwis Gastronauci.pl „Otrzymaliśmy naprawdę znakomite jedzenie. Świeże owoce morza niebywale mięciutka ośmiornica, doskonale skomponowana sałatka łosośjajkoszczypiorekmłode zielone listki, pyszny, kremowy ryż jaśminowy z krabem i pomidorem, doskonałe zimne carpaccio…” – psikoszka