Wyróżniki
Kulinarne przysmaki prosto z Kresów – kuchnia litewska, białoruska, ukraińska i tatarska, połączone w proste, lecz wyjątkowe dania Tradycja: menu inspirowane jest m.in. książką kucharską z 1682 r. Compendium ferculorum albo zebranie potraw Stanisława Czernieckiego oraz konsultacjami z Leną Dubowską, znawczynią Kresów W ramach grouponu: 5-daniowa symfonia smaków i aromatów – barszcz ukraiński lub chłodnik litewski, nóżki, bliny, tradycyjne kartacze, litewski bubert – szczegóły w tekście na dole, sposób podania blinów i kartaczy można podejrzeć pod tym linkiem Tradycyjnie stylizowane wnętrza – antyki i dzieła XIX-wiecznego rysownika Napoleona Ordy – letni taras Rekomendacje: magazyn “Forbes” oraz Muzeum Pałac w Wilanowie W każdy weekend: program rozrywek dla dzieci, przygotowany przez doświadczonego animatora – najpiękniejsze kresowe pieśni wykonywane na żywo Lokalizacja – Wilanów Oferta limitowana
O tej ofercie
Szlachta polska wywodzi się z Kresów, skąd pochodzi również iście szlachetna w swym smaku kuchnia. Husarską szarżą połóż kres kulinarnej nudzie i zasmakuj w przysmakach kresowych, wybierając się w apetyczną podróż z 1 z 3 grouponów 1 99 zł zamiast 200 zł za ucztę dla 2 osób, 2 189 zł zamiast 400 zł za ucztę dla 4 osób, 3 999 zł zamiast 2000 zł za ucztę dla 20 osób. Kresowa tradycja Amatorom kuchni litewskiej, tatarskiej, białoruskiej i ukraińskiej do gustu przypadną proste, lecz wyjątkowe dania, skrupulatnie przygotowywane z naturalnych składników według oryginalnych receptur. Tradycyjnie urządzone, urzekające kolorytem wnętrza oraz najprawdziwsze kresowe pieśni wykonywane na żywo dopełnią niesamowitej atmosfery. Kulinarna podróż Każdy z gości będzie miał okazję rozkoszować się pięcioma wybornymi daniami, pośród których znajdą się 1 barszcz ukraiński z pampuszkami czosnkowymi lub chłodnik litewski, 2 nóżki wieprzowe w galarecie z octem i cytryną, 3 bliny pszenne z wędzonym łososiem i blanszowanym szpinakiem, 4 tradycyjne kartacze z mięsem, okrasą i kwaśną śmietaną, 5 litewski bubert z kaszy manny z sosem z owoców. bubert deser z przygotowanej na mleku kaszy manny, żółtek utartych z cukrem i skórką cytryny, podawany z sosem z jagód. “Kuchnia przepyszna, a jedyny jej minus to kaloryczność. Porcje również sowite, więc dobrze wybierając jedno danie, można się najeść niesamowicie. Obsługa miła, pomocna i uśmiechnięta. Ceny zupełnie rozsądne. Gorąco POLECAM ketchup84. Opinie o restauracjach publikuje serwis Gastronauci.pl