Wyróżniki
Bogaty wybór dań kuchni kresowej – raj dla miłośników tradycyjnych pierogów i zlepieńców – kołduny – kartacze – pielmienie Warte spróbowania: pierś z kaczki na „golasach” w sosie z suszonych śliwek – maczanka z blinami i więcej – sandacz zapiekany z chrzanem i śmietana na puchowej kaszy gryczanej – golonka wieprzowa – półmisek śledzi na kilka sposobów – ucha carska z wódką i kawiorem – gołąbki z mięsem Stylowy wystrój nawiązujący do przedwojennych kresowych tradycji Zobacz jak wyglądają potrawy Oferta przeznaczona dla dowolnej liczby osób Lokalizacja – pogranicze Mokotowa i Wilanowa
O tej ofercie
Szlachta polska wywodzi się z Kresów, skąd pochodzi również iście szlachetna w swym smaku kuchnia. Husarską szarżą połóż kres kulinarnej nudzie i zasmakuj w kresowej kuchni, płacąc 75 zł za groupon wart 150 zł w restauracji Kresowiak. Widelce w dłoń W obfitym niczym prawdziwa szlachecka biesiada menu amatorzy kulinarnych ekskursji na wschodnie rubieże dawnej Rzeczypospolitej znajdą mnóstwo tradycyjnych przysmaków, skrupulatnie przyrządzonych według oryginalnych receptur kuchni białoruskiej, ukraińskiej, litewskiej czy tatarskiej. Wśród wyszukanych smaków znajdziesz zarówno roladę z gęsi z omletem i długo dojrzewającą szynką, jak i kisiel owsiany z boczkiem i sosem z borówek. Zarówno maczankę z blinami czy cielęcinę w sosie mlecznym ze szpinakiem i żurawiną, jak i okonia morskiego duszonego w mleku i wiśniach. Prawdziwej rozkoszy podniebienia doświadczą też w stylowych wnętrzach Kresowiaka miłośnicy wszelkiej maści pierogów, zlepieńców i innych frykasów na bazie mąki. Kołduny białoruskie z mięsem, kartacze z mięsem i okrasą czy różne rodzaje aromatycznych piel mieni to zaledwie wycinek długiej listy. Na koniec – oczywiście słodki jak lwowskie wspomnienia deser.