Wyróżniki
Połączenie polskich tradycji kulinarnych z europejską różnorodnością i akcentami kuchni żydowskiej; muzyka na żywo w piątki i soboty
O tej ofercie
Wybierz 1 z 3 opcji
Uczta:
- 109,99 zł zamiast 168 zł za 2-daniową ucztę (przystawka lub zupa i danie główne lub sałata) dla 2 osób,
- 129,99 zł zamiast 206 zł za 3-daniową ucztę (przystawka lub zupa i danie główne lub sałata oraz deser) dla 2 osób,
- 136,99 zł zamiast 226 zł za 3-daniową ucztę (przystawka lub zupa i danie główne lub sałata oraz deser) z kieliszkiem wina dla 2 osób.
Przykładowe przystawki:
- smażone kreple z baraniny z sosem czosnkowym, mieszanka sałat
- marynowany śledź w śmietanie z siekaną cebulą
Przykładowe zupy:
- krem z cukinii z prażonymi migdałami
- krem cebulowy z serową bagietką
Przykładowe dania główne:
- kurczak w orzechach i migdałach podawany z cymesem
- policzki wołowe z sosem z palonego czosnku, purre warzywnym i buraczkami zasmażanymi
Przykładowe sałaty:
- sałata z wędzonym łososiem, jajkiem w koszulce i sosem vinaigrette
Przykładowe desery:
- szarlotka na ciepło z lodami
- lodowy deser po żydowsku z migdałami
- sefardyjski tort czekoladowy z orzechami pekan
Warunki
Groupon ważny do 30.04.2016 i dostępny od razu po zakupie w zakładce Moje groupony.
Ograniczenia: 1 osoba może kupić maks. 3 groupony, ale wykorzystać maks. 1 groupon.
Dodatkowe informacje: tel. 12 427 58 75. Oferta dotyczy dań à la carte i nie obejmuje steku, piersi z kaczki, udko gęsie z purre pietruszkowym i górka cielęca z purre z batatów.
Sprawdź dostępne terminy online, kup groupon i rezerwuj przez stronę: http://rezerwacja.groupon.pl/. W przypadku nieodwołania rezerwacji z min. 24-godz. wyprzedzeniem groupon przepada.
Sprawdź przed zakupem: jak dokonać rezerwacji, najczęściej zadawane pytania i warunki korzystania. Szczegóły oferty znajdziesz w jej opisie.
Restauracja Ester
Karta dań Restauracji Ester dobitnie pokazuje, że przeciwności się przyciągają, a połączenie na pozór przeciwstawnych tendencji skutkuje zachwycającymi efektami. Bo tak należy określić mariaż tradycji rodzimej sztuki kulinarnej z elegancją i różnorodnością kuchni europejskiej. Dzięki temu podniebienia gości pieszczą takie dzieła jak pieczony filet z gęsi z kopytkami śliwkowymi i sosem z granatu czy pierogi z jelenia z rukolą i sosem z suszonych pomidorków.
Wystrój miejsca współgra z charakterem podawanych tu dań. Jasno oświetlone sale, z gustownie zastawionymi stołami, stanowią idealną scenerię dla uroczystych obiadów, zamieniając się – wraz z nastaniem mroku – w nastrojową restaurację idealną na romantyczne kolacje we dwoje. Warto podkreślić, iż hotel, w którym mieści się restauracja, został wyróżniony w 2015 roku przez Przewodnik Michelin.