Wyróżniki
Bombaj Tandoori: restauracja z ponad 15-letnią tradycją – oryginalny piece tandoori Wśród gości lokalu byli m.in.: ambasador Bangladeszu w Polsce i doradca premiera Indii Warte spróbowania I: vegetable samosa, smażone pierożki z warzywami, paneer tikka – ser domowy z pieca, Bombaj mixed tandoori – kurczak, polędwiczki wieprzowe i krewetki z grilla, chicken tikka masala – kurczak w lekko pikantnym, aksamitnym sosie cebulowym, tradycyjne chlebki naan, ras malai – kulki z sera w słodkim mlecznym sosie Warte spróbowania II: madras soup – ostra zupa z kawałkami kurczaka i warzywami, prawn pakora – krewetki panierowane w mące z soczewicy, shahi paneer – domowy ser w sosie śmietankowym z migdałami, rodzynkami i orzechami, maharaja tandoori king praw – krewetki królewskie z pieca, plain paratha – smażone placki z mąki, egg pudding – budyń z jajkiem na słodko Zobacz pełne menu Lokalizacja: os. Dębowa Góra Oferta objęta programem Bezpieczny Groupon
O tej ofercie
Podobno Indie zwane były perłą korony brytyjskiej w uznaniu dla tamtejszej kuchni. Przekonaj się o tym sam, wybierając się z dzisiejszym grouponem do restauracji Bombaj Tandoori w Sosnowcu. Masz 1 z 3 opcji do wyboru 1 59 zł za groupon wart 120 zł na dowolne dania dla min. 2 osób, 2 99 zł za groupon wart 200 zł na dowolne dania dla min. 4 osób, 3 129 zł za groupon wart 280 zł na dowolne dania dla min. 6 osób. Bogactwo smaków W szerokim jak Imperium Brytyjskie menu znajdziesz mnóstwo oryginalnych potraw z rodem z Półwyspu Indyjskiego. Apetyt rozbudzą smakowite przystawki, wśród których warto spróbować pierożków meat samosa lub też wegetariańskiego przysmaku gobi pakora – kawałków kalafiora panierowanych w mące z soczewicy. Na szczególną uwagę zasługują dania przygotowywane w specjalnym piecu tandoori jak chociażby tandoori prawn – krewetki z grilla podawane na żeliwnym talerzu czy też beef tikka masala – wołowina z grilla w sosie cebulowym. Wyszukane gusta zaspokoi zapewne muton vindaloo – bardzo ostra jagnięcina według południowoindyjskiej receptury lub beef shahi korma – wołowina w łagodnym sosie migdałowośmietankowym. Ostre smaki przełamie natomiast smakowity deser – tradycyjne indyjskie pulpeciki mączne lub serowe w aromatycznym syropie. Bez względu na to, co wybierzesz, możesz spodziewać się feerii smaków i aromatów, która zabierze Cię w podróż na Półwysep Indyjski. Opinie o restauracjach publikuje serwis Gastronauci.pl „Restauracja czysta, przestronna, obsługa bardzo sympatyczna. Dania bardzo smaczne, świeże. Na pewno tam wrócimy.” – Małgorzata13 „Cokolwiek zamówię, wiem, że będzie to czysta przyjemność” Narciarka