Wyróżniki
Restauracja Autorska Adama Gesslera: słynnego restauratora, autora książki “Smaki na 52 tygodnie” Warte spróbowania: np. placki ziemniaczane z łososiem, kurki z patelni, policzki wołowe lub bliny gryczane z bobem, a także eskalopki cielęce a’la Toklas Lokalizacja: Best Western Premier Katowice Hotel**
O tej ofercie
Podobno głodnemu chleb na myśli, jednak jeśli pustemu żołądkowi towarzyszy wybredne podniebienie, apetyt można zaspokoić znacznie szerszą gamą przysmaków. Przekonaj się o tym w Restauracji Autorskiej Adama Gesslera w Katowicach, wybierając kolację dla 2 osób w 1 z 3 opcji 1 80 zł zamiast 166 zł za przystawkę i danie główne, 2 99 zł zamiast 210 zł za przystawkę, zupę i danie główne, 3 105 zł zamiast 226 zł za przystawkę, danie główne, deser i lampkę wina. Restauracja Autorska Adama Gesslera W restauracji firmowanej nazwiskiem Adama Gesslera spróbować można bogactwa tradycyjnych dań kuchni polskiej i śląskiej. Wszystkie potrawy przygotowywane są z lokalnych produktów pochodzących z ekologicznych upraw, a menu jest sezonowe i oparte wyłącznie na świeżych składnikach. Codziennie wypiekane jest pieczywo i ciasta, które wzbogacają smak serwowanych posiłków, wino sprowadzane jest zaś z najróżniejszych stron świata i Europy. Goście w oczekiwaniu na posiłek mogą podejrzeć cały proces przygotowywania potrawy, kuchnia bowiem nie jest oddzielona ścianą od sali restauracyjnej. Danie przygotowywane jest przy Gościu, na specjalnym wózku wyposażonym w palnik i na podgrzany talerz trafia prosto z patelni czy garnka. Na dobry początek zamówić można grillowane warzywa z oscypkiem, by następnie uraczyć podniebienie sztuką mięs z kwiatkiem. Wśród dań jarskich królują m.in. naleśniki z kozim serem i szpinakiem oraz bliny gryczane z bobem. Słodkie chwile zapewnia deser wybierany przez Gościa z wózka deserów.