Wyróżniki
3-daniowa uczta: zupa, danie główne (mięsne, rybne, makarony, sałaty lub pierogi) i deser W menu m.in.: pomidorowa z ryżem, filet grillowany z kurczaka podany z pierogami po włosku i jarzynowym garni, grillowany filet z łososia podawany z gotowanymi warzywami i ziemniaczanymi łódeczkami, penne w sosie szpinakowym z czosnkiem i z łososiem, szarlotka na ciepło, podawana z lodami waniliowymi i bitą śmietaną Specjalność lokalu: porcja ręcznie lepionych pierogów z własnej pracowni
O tej ofercie
W piosence Bogdana Łazuki Andriusza “czeka was od dawna/ w samowarze kipi dla was czaj”, zaś z dzisiejszym grouponem w Restauracji Andriusza czeka Was 3daniowa uczta zupa, danie główne i deser w 1 z 3 opcji do wyboru 1 45 zł zamiast 92 zł za ucztę dla 2 osób, 2 89 zł zamiast 184 zł za ucztę dla 4 osób, 3 129 zł zamiast 276 zł za ucztę dla 6 osób. Restauracja Andriusza Ucztę rozpocząć można od tradycyjnych polskich zup, takich jak barszcz czerwony z mięsnymi pierożkami czy żurek. Wśród dań głównych królują soczyste mięsiwa, m.in. szaszłyk drobiowy serwowany w towarzystwie pikantnego ryżu po turecku i grillowanych jarzyn czy medalioniki nelsońskie w sosie kurkowym z ziemniakami i jarzynowym garni. Amatorzy dań rybnych zatopić mogą zęby w soli w sosie cytrynowym, łososiu albo grillowanym pstrągu, zaś na sympatyków warzywnych kompozycji czeka misa warzyw z grillowanym kurczakiem lub mix sałat z boczkiem i serem pleśniowym. Na szczególną uwagę poszukiwaczy oryginalnych receptur i smaków domowej kuchni zasługują ręcznie lepione pierogi z słodkim lub wytrawnym farszem przygotowywane w restauracyjnej pracowni. Słodki akcent na zakończenie uczty stanowić może deser lodowy z owocami i bitą śmietaną albo ciasto dnia. Klimatyzowane, przestronne i utrzymane w jasnej, kojącej kolorystyce wnętrza to odpowiednia sceneria zarówno dla osób poszukujących miejsca na biznesowy lunch czy kolację jak i dla osób, które zwykły celebrować posiłki w gronie przyjaciół czy rodziny. Menu restauracji oparte jest o wyselekcjonowane i świeże produkty pochodzące od lokalnych dostawców, które kucharze sporządzają i doprawiają dopiero na indywidualne zamówienie. Kunszt kulinarny Szefa Kuchni docenili sami klienci, przyznając restauracji w 2012 roku “Koronę Smakosza”.