Wyróżniki
W menu okolicznościowym znaleźć można m.in. dania z pieca opalanego drewnem, potrawy z grilla i wiele więcej
O tej ofercie
Poznaj kulturę Turcji od kuchni, wybierając się z dzisiejszym grouponem menu okolicznościowe w Restauracji Anatolia w Toruniu.
Oferta
Menu okolicznościowe w 1 z 4 opcji:
1) 39,90 zł zamiast 58 zł za dowolną zupę, danie główne, deser i lampkę wina,
2) 49,90 zł zamiast 70 zł za opcję 1. + przystawkę,
3) 59,90 zł zamiast 88 zł za 3 x ciepły napój, dowolna przystawka, zupa, danie główne, deser i lampka wina,
4) 79,90 zł zamiast 123 zł za 3 x ciepły napój, dowolna przystawka, zupa, 2 x danie główne, deser i lampka wina.
Menu
Zupa: zupa z soczewicy czerwonej (mercimek çorbası) podawana z pieczywem pide oraz cytryną (miseczka – 400 ml).
Przystawki:
- patlican kofte (2 kotleciki z mięsa drobiowego zawinięte w plastry bakłażana z sosem pomidorowym podawane z pieczywem),
- turlu patlican (przystawka z pieczonego bakłażana, pomidorów, papryki, cebuli, czosnku posypana natką pietruszki i podawana z pieczywem pide),
- kozde patlican (bakłażan pieczony w piecu z dodatkiem czosnku i jogurtu podawany z pieczywem).
Dania główne:
- koylu salata (sałatka ze świeżych warzyw, krojonych w średnią kostkę – sałata lodowa, ogórek, pomidor, oliwki zielone, ser turecki, papryka, cebula – z sosem winegret podawana z pieczywem pide),
- tavuk salata (sałatka z kurczakiem grillowanym, sałatka ze świeżych warzyw – sałata lodowa, pomidor, ogórek, cebula, kukurydza z grillowanymi polędwiczkami drobiowymi, podana z pieczywem pide i sosem czosnkowym),
- imam bayıldı (bakłażan przekrojony na pół i pieczony w piecu z farszem z mięsa mielonego drobiowego, cebuli, czosnku, pomidorów i tureckich przypraw. Podawany z tureckim bulgurem/ryżem/frytkami i sosem cacık),
- imam bayıldı – wersja wegetariańska (bakłażan przekrojony na pół i pieczony w piecu z farszem z pomidorów, papryki, cebuli, czosnku, pietruszki i tureckich przypraw. Podawany z tureckim bulgurem/ryżem/frytkami i sosem cacık),
- kabak yemeği (cukinia pokrojona w drobną kostkę i ugotowana, podawana z podsmażonym mięsem mielonym drobiowym, drobno pokrojonym pieczywem pide i jogurtem naturalnym, całość posypana koperkiem),
- kabak yemeği – wersja wegetariańska (cukinia pokrojona w drobną kostkę i ugotowana, podawana z drobno pokrojonym pieczywem pide i jogurtem naturalnym, całość posypana koperkiem).
Dania główne z grilla:
- iskender kebap – wersja łagodna i ostra (cienko krojone mięso wołowe podawane na chrupiącym pieczywie pide z sosem pomidorowym i grillowaną turecką papryką sivribiber – tylko w wersji ostrej),
- adana kebap – wersja łagodna i ostra (grillowane mięso mielone na szpadzie z tureckimi przyprawami podawane z tureckim bulgurem/ryżem/frytkami, grillowanym dodatkiem pieczywa pide, pomidorem i cebulą, sałatką,
- mięsny kebap (3 szaszłyki – 2 szt. mięso drobiowe i 1 szt. baranina) podawane z dodatkiem pieczywa pide, tureckim bulgurem/ryżem/frytkami, grillowanym pomidorem i cebulą, sałatką.
Dania główne z pieca opalanego drewnem:
- lahmacun (2 cienkie placki o średnicy 30 cm (podobne do włoskiej pizzy) z przyprawionym mielonym mięsem drobiowym, podawane z cebulą, sałatką oraz natką pietruszki),
- sucuklu kaşarli pide (ciasto w kształcie łódki z serem i turecką wędliną sucuk (100% wołowina) podawane z sałatką,
- salami kaşarli pide (ciasto w kształcie łódki z serem i salami i podawane z sałatką),
- domates kaşarli pide (ciasto w kształcie łódki z serem i pomidorami podawane z sałatką),
- pstrąg z pieca (ryba pieczona w całości w piecu opalanym drewnem, podawana na sałatce – sałata, pomidor, cebula, ogórek, vinegret, cytryna z bulgurem/ryżem/frytkami),
- łosoś z pieca (ryba pieczona w piecu opalanym drewnem podawana z pieczonymi ziemniakami i sałatką).
Deser: sutlac (deser na bazie mleka z dodatkiem ryżu, prawdziwej wanilii i cynamonu, podawany na zimno).
Ciepłe napoje: kawa, herbata, cappuccino.
Lampka wina do wyboru: słodkie lub wytrawne.
Restauracja Anatolia
Specjalnością restauracji są dania kuchni tureckiej przygotowywane na grillu opalanym węglem drzewnym i w piecu opalanym drewnem, co nadaje im wyjątkowy smak i aromat. Lokal stawia na świeże i zdrowe produkty. W menu apetycznie prezentuje się zupa z czerwonej soczewicy, spośród dań głównych warto spróbować zaś np. imam bayıldı (zapiekanego bakłażana z farszem mięsnym i warzywami) czy sucuklu pide (ciasta z serem i turecką wędliną sucuk). Słodkie chwile zapewnić może baklava pistacjowa. Nie zapomniano o najmłodszych gościach – w menu dedykowanym dzieciom są np. delikatne grillowane polędwiczki drobiowe.
Warunki
Groupon ważny przez 3 miesiące od daty zakupu i dostępny po zakupie w zakładce Moje konto.
Ograniczenia: 1 osoba musi kupić min. 4 groupony, maks. 45 grouponów.
Dodatkowe informacje: weź groupon na urządzeniu mobilnym lub wydrukowany. W celu zorganizowania imprezy, należy kupić odpowiednią ilość grouponów danej opcji, odpowiadającą ilości osób na imprezie. Godziny otwarcia: pon. - czw: 12 - 21, pt. - sob.: 12 - 22, ndz.: 12 - 21
Konieczna rezerwacja tel. 564 702 305 min. 48 godz. przed planowaną imprezą.
Sprawdź przed zakupem: jak działa Groupon i Uniwersalne Warunki. Szczegóły oferty znajdziesz w jej opisie.