Wyróżniki
Restauracja serwuje dania kuchni polskiej, włoskiej, żydowskiej i francuskiej
O tej ofercie
Wybierz 1 z 4 opcji
Uczta:
- 69,99 zł zamiast 122 zł za 2-daniową ucztę (zupa i danie główne o wartości do 45 zł) dla 2 osób,
- 99,99 zł zamiast 178 zł za 2-daniową ucztę (zupa lub zakąska i danie główne o wartości do 45 zł) z kieliszkiem wina dla 2 osób,
- 119 zł zamiast 212 zł za 3-daniową ucztę (zupa lub zakąska, danie główne o wartości do 45 zł i deser) z kieliszkiem wina dla 2 osób,
- 199 zł zamiast 360 zł za specjalność szefa kuchni: pieczona gęś w całości (ok. 5,5 kg) dla 4-6 osób.
Przykładowe zupy:
- krem pomidorowy z grzanką pesto
- rosół na gęsinie z pulpecikami i domowym makaronem
- zupa czosnkowa z grzankami
Przykładowe zakąski:
- bruschetta pomodoro: tosty czosnkowe z pomidorem i świeżą bazylią
- carpaccio z polędwicy wołowej z rukolą i płatkami parmezanu
- ślimaki w maśle pietruszkowo-czosnkowym z bagietką
Przykładowe dania główne:
- pierś z kurczaka nadziewana szpinakiem i ricottą: podana z sosem gorgonzola i ziemniakami podsmażanymi na maśle z czosnkiem i rozmarynem
- ozorek cielęcy w sosie ze smardzami z purée ziemniaczanym i marynowanymi buraczkami
- pierś z kaczki z miodowo-imbirową nutą: podana z zapieczonymi w maśle ziołowym kopytkami w koszyku z grillowanej cukinii
Przykładowe desery:
- tort z gorzkiej czekolady z lodami miętowymi
- puchar lodowy ze świeżymi owocami
Specjalność szefa kuchni: pieczona gęś w całości (ok. 5,5 kg) z knedlami lub kluskami śląskimi, pieczonym jabłkiem, żurawiną i modrą kapustą
Portofino Ristorante
Włoskie smaki, polskie aromaty z francuskimi i żydowskimi akcentami rządzą w mieszczącej się w samym centrum krakowskiego Kazimierza restauracji. Miejsce, w którym od pokoleń stykają się różne kultury jest także - za sprawą Portofino Ristorante - przestrzenią dla mieszających się smaków z różnych stron świata.
Podziwiając fasadę mieszczącej się nieopodal synagogi Remuh, można delektować się np. żydowskim kawiorem z gęsiej wątróbki duszonej w czerwonym winie, ślimakami w maśle pietruszkowo-czosnkowym z bagietką czy też cannelloni w sosie kremowym (nadziewanym łososiem i szpinakiem).
Ponadto warto zwrócić uwagę na specjalność tutejszego szefa kuchni. 5,5-kilogramowa pieczona gęś z knedlami lub kluskami śląskimi oraz pieczonym jabłkiem, żurawiną i modrą kapustą zachwyci każdego, nie tylko miłośników rodzimych specjałów.
Warunki
Groupon ważny przez 1 miesiąc od daty zakupu i dostępny po zakupie w zakładce Moje konto.
Ograniczenia: 1 osoba może kupić maks. 2 groupony, ale wykorzystać maks. 1 groupon.
Dodatkowe informacje: weź groupon na urządzeniu mobilnym lub wydrukowany.
Konieczna rezerwacja tel. 12 423 08 74 lub email: biuro@portofino.pl z min. 24- godz. wyprzedzeniem z podaniem kodu zabezpieczającego. W przypadku specjalności szefa rezerwacja konieczna z 48-godz. wyprzedzeniem.
Sprawdź przed zakupem: najczęściej zadawane pytania i warunki korzystania. Szczegóły oferty znajdziesz w jej opisie.