Wyróżniki
Przykładowy zestaw I: śledzik z jabłkami po krakowsku – wątróbka po polsku z cebulki wianuszkiem kraszona grzankami i świeżym jabłuszkiem – płonące lody Szefa Kuchni Przykładowy zestaw II: zupa borowikowa z łazankami – kotlet ,,Kowala’’ co z nóg powala – jabłko w cieście francuskim z owocami leśnymi Oberża pod Czarnym Koniem – stylowe wnętrze i malownicze otoczenie W restauracji gościli m.in.: Witold Pyrkosz, Wojciech Pszoniak, Elżbieta Zającówna, Andrzej Grabowski, Cezary Pazura, Paweł Małaszyński, Krzysztof Zanussi Lokalizacja – Nowa Huta
O tej ofercie
Wilczy apetyt stanowi – jak donoszą wybitni badacze – najczęstszą przyczynę spożywania konia z kopytami, co może skutkować czkawką. Skuś się zatem na wyborną ucztę z dzisiejszym grouponem w restauracji Oberża Pod Czarnym Koniem. Do wyboru masz 1 z 3 opcji 1 29 zł za groupon wart 60 zł dla 2 osób, 2 59 zł za groupon wart 130 zł dla 4 osób, 3 99 zł za groupon wart 250 zł dla 6 osób. Polskie specjały W restauracji umiejscowionej pośród kojącej zieleni, z dala od miejskiego zgiełku, możesz zażyć relaksu i ukontentować swój żołądek. Na początek warto przekąsić coś lekkiego, aby zaspokoić pierwszy głód i w błogostanie czekać na gwóźdź programu, czyli danie główne. W roli przystawki doskonale sprawdzi się śledzik po japońsku, po krakowsku lub po żydowsku. Jeżeli zaś masz ochotę na ciepłą strawę, wybierz zupę na przykład borowikową z łazankami czy rosół królewski z kołdunami. Gwiazda wieczoru Kiedy już zaostrzysz apetyt przy pomocy początkowych przekąsek, przyjdzie pora na coś konkretnego. Możesz wybierać spośród licznych propozycji mięsnych, rybnych czy warzywnych. Wątróbka po polsku, filet z kurczaka, eskalopki indycze – to przysmaki, które zadowolą nawet najwytworniejszych smakoszy. Jeżeli masz chęć na coś lżejszego, zdecyduj się na sałatkę parmeńską albo brokuły na jajku w sosie serowym. Nie zapomnij o deserze – lody, szarlotka, sernik czy jabłko w cieście francuskim będą idealnie słodkim zakończeniem uczty.