Wyróżniki
Niebo w Gębie: restauracja specjalizująca się w niebanalnych daniach z różnych zakątków świata – w menu znajdują się m.in. smaki włoskie i śródziemnomorskie oraz propozycje z Azji czy Ameryki Romantyczna 2-, 3- lub 4-daniowa kolacja z lampką wina Przykładowa kolacja 2-daniowa: krem z zielonego ogórka na ciepło lub na zimno, połówka kaczki pieczonej w jabłkach podana z kluskami i zasmażanymi buraczkami Przykładowa kolacja 4-daniowa: róża z łososia podana z jajkiem i musem kawiorowym, żur żeniaty podany w chlebie, polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym podane z bukietem świeżych warzyw i kluseczkami, puchar lodów z owocami Miejsce odwiedzane przez artystów: w restauracji gościli m.in. Grzegorz Turnau i Maryla Rodowicz Lokalizacja: ul. Strzelecka Oferta objęta programem Bezpieczny Groupon Oferta limitowana
O tej ofercie
Nie trzeba być mistrzem wśród kucharzy, by osiągnąć szczyt kulinarnych rozkoszy. Przekonasz się o tym z dzisiejszym grouponem w restauracji Niebo w Gębie, gdzie czeka na Ciebie romantyczna kolacja z lampką wina dla dwojga. Do wyboru masz 1 z 3 opcji 1 55 zł zamiast 116 zł za kolację 2daniową, 2 80 zł zamiast 172 zł za kolację 3daniową, 3 90 zł zamiast 196 zł za kolację 4daniową. Smaki z całego świata Restauracja Niebo w Gębie to miejsce, w którym spróbować można smakołyków z różnych zakątków świata –np. Włoch czy Azji. Przygotowywane na miejscu carpaccio z pomidorów, tatar wołowy i pstrąg grillowany z warzywami zachwycą nawet najbardziej wybredne podniebienia. Wyjątkowe umiejętności szefa kuchni potwierdzają podziękowania od artystów, którzy gościli w restauracji – np. Grzegorza Turnaua i Ani Dąbrowskiej. W menu Przystawki, a wśród nich • smażone boczniaki w złotej panierce • torcik z pomidora, mozzarelli, złotej piersi z kurczaka i sosem słodko kwaśnym • carpaccio wołowe z pesto bazyliowym podane na sałacie Zupy • zupa pomidorowa z kwaśną śmietaną • rosół z domowym makaronem naszej mamy • zupa grzybowa na zakwasie Wybrane danie główne • roladki wieprzowe ze śląskim nadzieniem podane z kluskami, czerwoną kapustą i sosem z własnego pieczenia • pieczeń z karczku w sosie grzybowym podana z puree ziemniaczanym i buraczkami • smażony ser podany z żurawiną, frytkami i bukietem surówek • pstrąg grillowany ze świeżym rozmarynem podany z ziemniakami w folii i sałatką Desery, np. • „Niebo w Gębie” żółtka ucierane na ciepło z koniakiem, podane z lodami • ciastko dnia