Wyróżniki
Kurs przyrządzania sushi: od 2,5 do 3 godz. – część teoretyczna i praktyczna Poznawanie tajników przygotowywania różnych rodzajów sushi: nigiri, maki, uramaki Certyfikat po ukończeniu szkolenia: potwierdzenie zdobytych umiejętności Konsumpcja przygotowanych potraw z możliwością zabrania do domu Bon podarunkowy o wartości 10 zł dla każdego uczestnika oraz 15% zniżki na zakup profesjonalnych akcesoriów i produktów do przyrządzania sushi Aż 20 terminów: luty, marzec i kwiecień Małe grupy: maks. 6 osób – komfort nauki Lokalizacja: centrum Oferta objęta programem Bezpieczny Groupon Oferta limitowana
O tej ofercie
Sztuka przygotowywania sushi przypomina walkę mieczem samurajskim – nieznajomość odpowiedniej techniki może skończyć się wstydem i niezłym bałaganem. Nie ryzykuj kulturowej wpadki, zafunduj sobie profesjonalny trening przyrządzania sushi za 99 zł w restauracji Kodo Sushi. Twoje własne sushi Zajęcia prowadzone są przez profesjonalistów i trwają od 2,5 do 3 godz. – rozpoczynają się wprowadzeniem i przedstawieniem historii sushi. Następnie wspólnie z nauczycielami uczestnicy przygotowują niezbędne składniki, zapoznając się jednocześnie ze sposobami na jak najlepsze zachowanie ich oryginalnego smaku w procesie tworzenia potrawy. Potem czas na najważniejszą część – porównanie oraz pokaz przyrządzania różnych rodzajów sushi, m.in. nigiri, maki i uramaki, po którym kursanci samodzielnie przygotują japońskie specjały. Mistrzowski rytuał Każdy z uczestników ma możliwość konsumpcji przygotowanego sushi na miejscu bądź zabrania go ze sobą do domu. Dodatkowo wszyscy otrzymają certyfikat ukończenia kursu potwierdzający zdobyte umiejętności, dzięki czemu sztuka tworzenia tej oryginalnej potrawy przestanie stanowić niedostępny rytuał mistrzów.