Wyróżniki
Tradycyjne dania kuchni polskiej: m.in. zupy i kremy – potrawy z mięsa króliczego, ryb, ptactwa dzikiego i domowego – naleśniki i pierogi – aromatyczne desery Przykładowy zestaw dla 2 osób: schab z morelami – indyk w sosie – tort Florian – krem sułtański Przykładowy zestaw dla 4 osób: bulion z kołdunami - sznycel wieprzowy – schab po wiedeńsku – półmisek pierogów od Michalika – tort czekoladowy „Barbakan” – kremówka Jama Michalika – centrum artystyczno-kulturalne z ponad 100-letnią tradycją – kultowe miejsce Krakowa, w którym bywali znani dziennikarze, malarze i literaci, m.in. Przerwa-Tetmajer, Wyspiański, Bielicka, Fedorowicz, Kryszak i wielu innych artystów Lokalizacja – Stare Miasto Oferta limitowana
O tej ofercie
Kazimierz PrzerwaTetmajer jak mało kto wiedział, że w życiu niezbędna jest porządna przerwa. Na szczęście nie musisz być uznanym literatem, by móc się przyzwoicie zrelaksować. Poezji smaku w wyjątkowo odprężającej atmosferze zaznasz bowiem z dzisiejszym grouponem, wybierając się do Jamy Michalika. Zdecyduj się na 1 z 3 opcji 1 35 zł za groupon wart 70 zł do wykorzystania przez 2 osoby 2 65 zł za groupon wart 140 zł do wykorzystania przez 4 osoby 3 85 zł za groupon wart 210 zł do wykorzystania przez 6 osób. Miejsce z historią Jama Michalika to kultowe, artystycznokulturalne centrum Krakowa, które może się poszczycić ponad 100letnią historią. W tym wyjątkowym miejscu bywali i tworzyli wybitni przedstawiciele świata sztuki, m.in. PrzerwaTetmajer i Wyspiański, oraz artyści sceny teatralnej i kabaretowej, np. Bielicka, Fedorowicz, Kryszak, Opania i Tym. W murach tego sławetnego lokalu powstało również wyjątkowe przedsięwzięcie literackorozrywkowe – Kabaret „Zielony Balonik”. Staropolskie pyszności Menu Jamy Michalika oferuje wiele wyjątkowych potraw, wśród których na szczególną uwagę zasługują dania z oryginalnych rodzajów mięs, np. z królika czy bażanta. Na rozpoczęcie uczty zdecydowanie warto spróbować zupy borowikowej podawanej w chlebie albo gęstego kremu pomidorowego. Szef kuchni poleca także kaczkę w sosie porzeczkowym, a dla chętnych nowych smaków – pieczoną przepiórkę w sosie żurawinowośmietanowym. Doskonałym zwieńczeniem posiłku będzie tort Florian czy słodka kremówka.