Wyróżniki
Bogaty wybór specjałów kuchni staropolskiej – golonki – szaszłyki – kwaśnica i więcej – menu dostępne tutaj Liczne wyróżnienia – główna nagroda na światowym festiwalu ważenia kwaśnicy – rekord najdłuższego grilla w Polsce – 120-metrowy szaszłyk Oryginalna budowla z 1896 roku – wystrój stylizowany na staropolską chatę – drewniane ławy – światło świec Do dyspozycji gości duży ogród letni i plac zabaw dla maluchów Lokalizacja – centrum – w bezpośrednim sąsiedztwie parku Oferta limitowana
Komentarze klientów Groupon
O tej ofercie
Wbrew temu, co twierdzi większość naukowców, podróże w czasie są możliwe i nie trzeba bynajmniej do tego bardziej specjalistycznych akcesoriów niż duży talerz i komplet sztućców. Z dzisiejszym grouponem możesz migiem przenieść się w czasy świetności dawnej Rzeczypospolitej, zasiadając w dobrym towarzystwie przy drewnianym stole w Karczmie Rogata i zamawiając syty posiłek – zupę, danie główne i deser. Wybierz 1 z 3 opcji 1 69 zł zamiast 150 zł za kolację dla 2 osób, 2 145 zł zamiast 300 zł za kolację dla 4 osób, 3 199 zł zamiast 450 zł za kolację dla 6 osób. Tradycja zobowiązuje Karczma Rogata mieści się w nastrojowej zabytkowej chacie z 1896 r. Od samego początku istnienia budynku rozlewano w nim piwo i serwowane pyszne dania, dlatego pomiędzy stołami unosi się wiekowy duch hucznej biesiady. Lokal specjalizuje się w autentycznej kuchni staropolskiej. Dania nie tylko przyprawiane są wedle tradycyjnych receptur, ale też podawane na klasyczną modłę – golonki na masywnych patelniach, szaszłyki na specjalnych stojakach i szpadach, a gulasz w kociołkach. Do tego dochodzi świeży, wypiekany na miejscu rogaty chleb. Uznanie smakoszy Szef kuchni wie, jak zaimponować swoim gościom. Lokal otrzymał m.in. główną nagrodę na światowym festiwalu warzenia kwaśnicy – zupę uznały wówczas za najlepszą takie sławy, jak choćby Pascal Brodnicki, Robert Makłowicz, Karol Okrasa czy Agnieszka Perepeczko. Co więcej, w Karczmie Rogatej przyrządzono ongiś 120metrowy szaszłyk na najdłuższym w Polsce grillu, co zostało skrzętnie odnotowane w „Księdze rekordów i osobliwości”. Przygotuj się zatem na kulinarną podróż w czasie. Opinie o restauracjach publikuje serwis Gastronauci.pl