zamknij
Colorland Photobooks

Obecnie niedostępne

Kalaya Restaurant Coctail and Wine Bar

Jasna 26, Warszawa

Australijskie menu degustacyjne dla 2 osób od 119,99 zł i więcej w Kalaya Restaurant Coctail and Wine Bar (do -33%)

Wybierz opcję

14-dniowa gwarancja zwrotu pieniędzy na niewykorzystane kupony

Kupuj bez obaw, Twoje zadowolenie jest naszym priorytetem! Dowiedz się więcej

Wyróżniki

Menu bogate jest w tradycyjne smaki Australii, takie jak np. kangur czy emu

O tej ofercie

Wybierz 1 z 4 opcji

Menu degustacyjne:

  • 119,99 zł zamiast 170 zł za sharing plate dla 2 osób,
  • 229,99 zł zamiast 340 zł za sharing plate dla 4 osób,
  • 139,99 zł zamiast 208 zł za sharing plate i lampkę wina dla 2 osób,
  • 279,99 zł zamiast 416 zł za sharing plate i lampkę wina dla 4 osób.

Bogaty degustacyjny zestaw zawiera:

  • pulled Pork - długo pieczona wieprzowina ze świeżymi przyprawami i ziołami oraz sosem paprykowym, serwowana na kromce grillowanego chleba z dodatkiem salsy ananasowej,
  • pikantne skrzydełka z kurczaka,
  • grillowane w piecu Josper kalmary z salsą pomidorową,
  • grillowany w piecu Josper stek z kangura podany na groszku cukrowym z dodatkiem soli Maldon.
  • grillowany w piecu Josper stek z emu z dodatkiem soli Maldon.

i dodatki:

  • pieczony ziemniak z masłem i szczypiorkiem,
  • grillowane warzywa z oliwą czosnkową,
  • pieczone buraki

Opcja z winem:

Czerwone: River Retreat Cabernet Shiraz
Białe: River Retreat Chardonay

Warunki

Groupon ważny przez 2 miesiące od daty zakupu i dostępny po zakupie w zakładce Moje groupony.
Ograniczenia: 1 osoba może kupić maks. 20 grouponów, ale wykorzystać maks. 10 grouponów.
Sprawdź dostępne terminy online, kup groupon i rezerwuj przez stronę: http://rezerwacja.groupon.pl/. W przypadku nieodwołania rezerwacji z min. 24-godz. wyprzedzeniem groupon przepada. Nie musisz potwierdzać rezerwacji telefonicznie.
Sprawdź przed zakupem: jak dokonać rezerwacji, najczęściej zadawane pytania i warunki korzystania. Szczegóły oferty znajdziesz w jej opisie.

naprezent

Kalaya Restaurant Coctail and Wine Bar

Współczesna kuchnia australijska i nowozelandzka czerpie z tradycji rdzennych mieszkańców kontynentu, ale można w niej znaleźć także liczne inspiracje z kuchni europejskich i azjatyckich. Ta różnorodność to najbardziej charakterystyczna cecha kuchni Antypodów. Jednak to, co zapewniło jej międzynarodowy sukces, to wykorzystywanie świeżych produktów, prostota i smak.

Szef kuchni, Paweł Kałuski, zainspirowany tym kulinarnym krajobrazem, bazujący na piecu „Josper”, opracował innowacyjne, sezonowe menu łącząc smaki ze składników znalezionych w kulturze Australii i Nowej Zelandii.

Kalaya szczyci się najdłuższą w Polsce listą wyselekcjonowanych australijskich oraz nowozelandzkich win. Dodatkowo dzięki nowoczesnym nalewakom Enomatic restauracja oferuje czternaście win na kieliszki w porcjach od 25 do 150 ml. Lista win sprzedawanych na kieliszki regularnie się zmienia.