Wyróżniki
Menu bogate jest w tradycyjne smaki Australii, takie jak np. kangur czy emu
O tej ofercie
Wybierz 1 z 4 opcji
Menu degustacyjne:
- 119,99 zł zamiast 170 zł za sharing plate dla 2 osób,
- 229,99 zł zamiast 340 zł za sharing plate dla 4 osób,
- 139,99 zł zamiast 208 zł za sharing plate i lampkę wina dla 2 osób,
- 279,99 zł zamiast 416 zł za sharing plate i lampkę wina dla 4 osób.
Bogaty degustacyjny zestaw zawiera:
- pulled Pork - długo pieczona wieprzowina ze świeżymi przyprawami i ziołami oraz sosem paprykowym, serwowana na kromce grillowanego chleba z dodatkiem salsy ananasowej,
- pikantne skrzydełka z kurczaka,
- grillowane w piecu Josper kalmary z salsą pomidorową,
- grillowany w piecu Josper stek z kangura podany na groszku cukrowym z dodatkiem soli Maldon.
- grillowany w piecu Josper stek z emu z dodatkiem soli Maldon.
i dodatki:
- pieczony ziemniak z masłem i szczypiorkiem,
- grillowane warzywa z oliwą czosnkową,
- pieczone buraki
Opcja z winem:
Czerwone: River Retreat Cabernet Shiraz
Białe: River Retreat Chardonay
Warunki
Groupon ważny przez 2 miesiące od daty zakupu i dostępny po zakupie w zakładce Moje groupony.
Ograniczenia: 1 osoba może kupić maks. 20 grouponów, ale wykorzystać maks. 10 grouponów.
Sprawdź dostępne terminy online, kup groupon i rezerwuj przez stronę: http://rezerwacja.groupon.pl/. W przypadku nieodwołania rezerwacji z min. 24-godz. wyprzedzeniem groupon przepada. Nie musisz potwierdzać rezerwacji telefonicznie.
Sprawdź przed zakupem: jak dokonać rezerwacji, najczęściej zadawane pytania i warunki korzystania. Szczegóły oferty znajdziesz w jej opisie.
Kalaya Restaurant Coctail and Wine Bar
Współczesna kuchnia australijska i nowozelandzka czerpie z tradycji rdzennych mieszkańców kontynentu, ale można w niej znaleźć także liczne inspiracje z kuchni europejskich i azjatyckich. Ta różnorodność to najbardziej charakterystyczna cecha kuchni Antypodów. Jednak to, co zapewniło jej międzynarodowy sukces, to wykorzystywanie świeżych produktów, prostota i smak.
Szef kuchni, Paweł Kałuski, zainspirowany tym kulinarnym krajobrazem, bazujący na piecu „Josper”, opracował innowacyjne, sezonowe menu łącząc smaki ze składników znalezionych w kulturze Australii i Nowej Zelandii.
Kalaya szczyci się najdłuższą w Polsce listą wyselekcjonowanych australijskich oraz nowozelandzkich win. Dodatkowo dzięki nowoczesnym nalewakom Enomatic restauracja oferuje czternaście win na kieliszki w porcjach od 25 do 150 ml. Lista win sprzedawanych na kieliszki regularnie się zmienia.