Wyróżniki
Wykwintna restauracja w Hotelu Sahara** – idealne miejsce na rodzinny obiad Bogaty wybór w menu: przystawki, sałatki, pasta i risotto, zupy, dania główne, desery Warte polecenia I: domowy rosół z wołowiny i drobiu z makaronem, polędwiczka wieprzowa w sosie gorgonzola podana z duszonym szpinakiem i pieczonymi ziemniakami, lody czekoladowe z pistacjami i gorącym sosem jeżynowym Warte polecenia II – bulion wołowy podany z kołdunami z baraniny Stek z rostbefu z wołowiny sezonowanej, podany z sosem smardzowym, brokułami i młodymi ziemniakami, creme brulee z kwiatem chabru, sorbetem malinowym i świeżymi owocami Lokalizacja – Hotel Sahara, ul. Falista Oferta limitowana Oferta objęta programem Bezpieczny Groupon
O tej ofercie
Jeśli masz wrażanie, że na kulinarnej scenie panuje pustynia, udaj się do Restauracji Sahara, gdzie na Twoje kubki smakowe czeka bezkres smaku. Z dzisiejszym grouponem czeka Cię tam wykwintna uczta w 1 z 3 opcji do wyboru 1 39 zł za groupon wart 100 zł na ucztę dla 2 osób, 2 59 zł za groupon wart 150 zł na ucztę dla 3 osób, 3 79 zł za groupon wart 200 zł na ucztę dla 4 osób. Oaza smaku W stylowo urządzonych wnętrzach restauracji skorzystasz z bogatej oferty dań rodem z kuchni regionalnej, polskiej oraz europejskiej. W menu odnajdziesz wiele smakowitych przystawek, aromatycznych zup, czy pełnych dodatków past. Nawet największy głód zaspokoją zaś obfite dania główne. Podniebienie rozpieszczą natomiast fantazyjnie skomponowane desery. Zobacz, co znajdziesz w menu Przystawki, m.in. Wątróbka drobiowa podana na grzance wraz z zapiekanym jabłkiem Carpaccio z polędwicy wołowej podane na sosie czosnkowym z rukolą i świeżo tartym parmezanem Zestaw serów francuskich podanych z orzechami, owocami i świeżym pieczywem Sałatki, np. Sałatka z marchwi z grillowanym kurczakiem, rukolą i pomarańczą Sałatka szparagowa z szynką parmeńską i sosem balsamicznym Pasta i risotto, m.in. Risotto z borowikami i szafranem Makaron penne z sosem pesto i świeżym parmezanem Zupy Bulion wołowy podany z kołdunami z baraniny Krem z dojrzałych pomidorów podprawiany śmietanką, podany z serem mozzarella i bagietką Domowy rosół z wołowiny i drobiu z makaronem Dania główne, np. Kurczak pieczony, podany z risotto szafranowym i karmelizowaną marchewką Filet z polskiej gęsi podany na kaszy jęczmiennej smażonej z boczkiem, sosem pieczeniowym oraz musem z buraków Polędwiczka wieprzowa w sosie gorgonzola, podana z duszonym szpinakiem i pieczonymi ziemniakami Wiedeński sznycel z frytkami i mizerią Polędwiczka z dzika na placuszkach z cukinii z sosem kurkowym Desery, m.in. Sernik z pomarańczami Creme brulee z kwiatem chabru, sorbetem malinowym i świeżymi owocami Suflet czekoladowy z gorącymi wiśniami