Wyróżniki
3-4-godzinne warsztaty prowadzone przez doświadczonych Sushi Masterów Sekrety japońskiej kuchni, historii i tradycji sushi Kameralne grupy: 4-6 osób Przygotowane sushi można zjeść na miejscu lub zabrać na wynos
O tej ofercie
Dawniej w Japonii o wysokiej jakości sushi świadczyła brudna tkanina pokrywająca wozy, z których sprzedawano orientalne przysmaki. Dziś nie musisz zapominać o higienie, aby oczarować innych wyjątkowym smakiem samodzielnie zrobionego sushi – zamiast tego wybierz się z grouponem do restauracji Hashi Sushi na warsztaty przyrządzania japońskich specjałów, za które zapłacisz 99 zł zamiast 199 zł. Solidne podstawy Podczas warsztatów wraz z trojgiem uczestników dowiesz się, czym jest sushi, czym różni się nigiri od maków albo gunkanów, jakie ryby i owoce stosować do przygotowania różnych odmian tej potrawy oraz jak powinna przebiegać ceremonia jej przyrządzania i spożywania. Dzięki temu nie wykażesz się już nigdy towarzyską ignorancją podczas wypadu do japońskiej restauracji. Mało tego – zaimponujesz też znajomym własnoręcznie przyrządzonym egzotycznym daniem i zabłyśniesz znajomością historii oraz tradycji sushi. Czego jeszcze dowiesz się na warsztatach? Specjalista od japońskich przysmaków opowie, jak przygotowywać ryż oraz stanowisko do przyrządzania sushi mata, nóż, deska, blat, jakie wybrać ryby i owoce morza, w jaki sposób zrobić filety ryb do krojenia nigiri i maków. Poznasz też sposoby przyrządzania hosomaków, futomaków, uramaków, nigiri i gunkanów, a na koniec zostanie omówiona etykieta przy stole. Potem czeka Cię już tylko degustacja samodzielnie zrobionych specjałów. Opinie o restauracjach publikuje serwis Gastronauci.pl