Wyróżniki
W trakcie warsztatów można poznać nie tylko tajniki przyrządzania sushi, ale też jego historię i uczestniczyć w degustacji
O tej ofercie
Szczegóły
-
w ofercie warsztaty przygotowywania sushi
- I etap warsztatów:
- historia sushi
- przygotowanie stanowiska pracy – mata, nóż, tezu, krojenie warzyw
- przygotowanie ryb do futomaków i nigiri (cięcie hira giri)
- przygotowanie nigiri i futomaków z łososiem, hosomaków z ogórkiem
- przygotowanie california/ uramaków z paluszkiem krabowym
- omówienie rodzajów ryb i owoców morza wykorzystywanych do sushi
- omówienie etykiety przy stole i degustacja przyrządzonego sushi
- II etap warsztatów:
- przygotowanie ryżu do sushi (płukanie, gotowanie, przyprawianie i mieszanie)
- przygotowanie stanowiska i sprawianie ryby z omówieniem wykorzystania poszczególnych jej części w kuchni japońskiej
- przygotowanie sashimi z dekoracjami
- przygotowanie tatara z łososia
- przygotowanie gunkanmaków z wykorzystaniem tatara z łososia
- sposób na „proste” krewetki
- omówienie i przygotowanie nigiri i temaków z wykorzystaniem krewetek
- degustacja przyrządzonego sushi
- czas trwania: ok. 3 godziny
- grupy 6-osobowe
- własnoręcznie przyrządzone sushi można zjeść na miejscu albo zabrać ze sobą
Terminy warsztatów dostępne tutaj
Warunki
Groupon ważny do 02.01.2020 i dostępny od razu po zakupie w zakładce Moje groupony.
Ograniczenia: 1 osoba może kupić maks. 4 groupony, ale wykorzystać maks. 2 groupony. Oferta wyłączona z kodów promocyjnych Groupon.
Dodatkowe informacje: po przybyciu pokaż groupon na urządzeniu mobilnym lub wydrukowany.
Sprawdź dostępne terminy i rezerwuj tel. Rezerwacje wyłącznie telefoniczne pod nr 58 340 37 37 wraz z podaniem kodu zabezpieczającego. Zmiana lub odwołanie rezerwacji z min. 24-godz. wyprzedzeniem – w przeciwnym razie groupon przepada.
Sprawdź przed zakupem: najczęściej zadawane pytania i warunki korzystania. Szczegóły oferty znajdziesz w jej opisie.
Hashi Sushi
Działająca na terenie Trójmiasta sieć restauracji Hashi Sushi kusi stylowym wystrojem i ciekawym menu. Występujący w niektórych lokalizacjach bar z pływającymi łódeczkami przyciąga wielbicieli japońskich specjałów. W menu znajduje się kilkadziesiąt rodzajów sushi, potrawy ze świeżego mięsa i ryb, zestawy dla dzieci i desery.W restauracji można nie tylko skosztować przysmaków, ale też przejść szkolenie z robienia sushi lub urządzić imprezę.