zamknij
Groupon Poland Ticket Majaland Gdańsk/Kownaty/Warsaw

Obecnie niedostępne

Gazdówka

Rybnik

3-daniowa uczta dla dwojga od 99,99 zł i więcej opcji w Restauracji L'Avion w Gliwicach

Wybierz opcję

14-dniowa gwarancja zwrotu pieniędzy na niewykorzystane kupony

Kupuj bez obaw, Twoje zadowolenie jest naszym priorytetem! Dowiedz się więcej

Wyróżniki

  • Włoska kolacja: chrupiąca bruschetta z kawałkami dojrzałych pomidorów i odrobioną czosnku serwowana z dodatkiem greckiej oliwy z oliwek oraz delikatna pierś z kurczaka otulona szynką parmeńską podana na aksamitnym sosie z pietruszkowego Pesto z zielonymi szparagami i marmurkowym puree

O tej ofercie

Czym chata bogata, tym rada ugościć i rozpieszczać kubki smakowe jegomości – poczuj połączenie śląskiej i góralskiej gościny z pachnącą przyprawami włoską kuchnią, udając się z dzisiejszym grouponem do Restauracji L’Avion w Gliwicach.
</br> Oferta
Uczta w 1 z 3 opcji:
</br> 1) 99, 99 zł zamiast 198 zł za 3-daniową ucztę dla 2 osób,
2) 139,99 zł zamiast 298 zł za 3-daniową ucztę VIP dla 2 osób,
3) 199,99 zł zamiast 396 zł za 3-daniową ucztę dla 4 osób.
</br> Menu dla opcji 1.
przystawka

  • chrupiąca bruschetta z kawałkami dojrzałych pomidorów i odrobioną czosnku serwowana z dodatkiem greckiej oliwy z oliwek
  • rozpływający się ser camembert prosto z pieca z włoskimi orzechami i żurawiną oprószony świeżym tymiankiem
  • zupa cebulowa z dodatkiem francuskiego koniaku serwowana z czosnkową grzanką zapieczona pod serową skorupką
  • krem z zielonego groszku z odrobiną rozgrzewającego cynamonu i garścią lubczyku
    **danie główne**
  • delikatna pierś z kurczaka otulona szynką parmeńską podana na aksamitnym sosie z pietruszkowego Pesto z zielonymi szparagami i marmurkowym puree
  • kieszonka z kurczaka w rumianej panierce wypełniona ementalerem i świeżą bazylią podana z rumianymi ziemniaczkami i ziołowym dipem
  • roladka z soli z grillowaną cukinią i prażonymi płatkami migdałów na kremowym sosie maślano – cytrynowym
  • serwowane z kielichem wiosennej sałaty i szpinakowymi kluseczkami
    **deser**
  • kielich pełen lodów podany z mrożonymi owocami i gorącą białą czekoladą
  • śmietankowa panna cotta oblana wykwintnym sosem z polskich owoców leśnych podana w klatce z białej czekolady
    **Menu z opcji 2.**
    **aperitif**
  • włoskie wino Prosecco z sokiem ze słonecznych pomarańczy i kroplą soku z granatów przystawka
    **przystawka**
  • chrupiąca bruschetta z kawałkami dojrzałych pomidorów i odrobioną czosnku serwowana z dodatkiem greckiej oliwy z oliwek
  • rozpływający się ser camembert prosto z pieca z włoskimi orzechami i żurawiną oprószony świeżym tymiankiem
    **zupa**
  • zupa cebulowa z dodatkiem francuskiego koniaku serwowana z czosnkową grzanką zapieczona pod serową skorupką
  • krem z zielonego groszku z odrobiną rozgrzewającego cynamonu i garścią lubczyku
    **danie główne**
  • delikatna pierś z kurczaka otulona szynką parmeńską podana na aksamitnym sosie z pietruszkowego Pesto z zielonymi szparagami i marmurkowym puree
  • roladka z soli z grillowaną cukinią i prażonymi płatkami migdałów na kremowym sosie maślano – cytrynowym serwowane z kielichem wiosennej sałaty i szpinakowymi kluseczkami
    **deser**
  • kielich pełen lodów podany z mrożonymi owocami i gorącą białą czekoladą
  • śmietankowa panna cotta oblana wykwintnym sosem z polskich owoców leśnych podana w klatce z białej czekolady
    **wino**
  • kieliszek wyśmienitego hiszpańskiego wina z regionu La Mancha, o niezwykłym aromacie dojrzewającego w beczkach z francuskiego dębu. Wyróżnia je intensywny, elegancki i sugestywny bukiet pełen aromatu przypraw, cynamonu i prażonych kakaowych ziaren. W smaku szerokie i treściwe, z przyjemnymi blanszowanymi taninami i długim finiszem.
    **Menu z opcji 3.**
    **przystawka lub zupa**
  • chrupiąca bruschetta z kawałkami dojrzałych pomidorów i odrobioną czosnku serwowana z dodatkiem greckiej oliwy z oliwek
  • rozpływający się ser camembert prosto z pieca z włoskimi orzechami i żurawiną oprószony świeżym tymiankiem
  • zupa cebulowa z dodatkiem francuskiego koniaku serwowana z czosnkową grzanką zapieczona pod serową skorupką
  • krem z zielonego groszku z odrobiną rozgrzewającego cynamonu i garścią lubczyku
    **danie główne**
  • delikatna pierś z kurczaka otulona szynką parmeńską podana na aksamitnym sosie z pietruszkowego Pesto z zielonymi szparagami i marmurkowym puree
  • roladka z soli z grillowaną cukinią i prażonymi płatkami migdałów na kremowym sosie maślano – cytrynowym
  • serwowane z kielichem wiosennej sałaty i szpinakowymi kluseczkami
    **deser**
  • kielich pełen lodów podany z mrożonymi owocami i gorącą białą czekoladą
  • śmietankowa panna cotta oblana wykwintnym sosem z polskich owoców leśnych podana w klatce z białej czekolady.
    **Restauracja L’Avion**
    Podczas pochłaniania smakowitych frykasów, przez oszklone ściany restauracji możesz podziwiać startujące samoloty – L’Avion mieści się na terenie lotniska Aeroklubu Gliwickiego. Wystrój sali jest bardzo elegancki, a jego atmosfera przywodzi na myśl gliwicką stodołę z lat przedwojennych, kiedy to w stogach siana chowane były pierwsze samoloty dwupłatowe.

    ![](http://img.grouponcdn.com/deal/pVfahr27dx3WPzWQWEz1/EQ-465x445)
  • Warunki

    Ważność: groupon ważny od #if ($deal.options.get(0).voucherStart) $deal.options.get(0).voucherStartFormatted #else #end do #if ($deal.options.get(0).voucherEnd) $deal.options.get(0).voucherEndFormatted #else #end i dostępny od razu po zakupie w zakładce "Moje Konto".
    Ograniczenia: oferta nie obejmuje napojów i alkoholi.
    Dodatkowe informacje: należy okazać groupon w momencie przybycia (wydruk lub na urządzeniu mobilnym).
    Rezerwacja: konieczna rezerwacja tel. 32 230 39 44. W przypadku nieodwołania rezerwacji z min. 24-godz. wyprzedzeniem groupon przepada.
    Przed zakupem przeczytaj Uniwersalne Warunki obowiązujące dla wszystkich ofert. Informacje o tym, co obejmuje oferta, znajdziesz w jej opisie.

    Gazdówka