Wyróżniki
Dieta przeznaczona dla profesjonalnych sportowców, a także zawodników-amatorów i wszystkich miłośników aktywnego trybu życia
O tej ofercie
Firma posiada zaświadczenie Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego.
Szczegóły:
- dieta: Powercare (sportowa)
- kaloryczność: 1500-3000 kcal
- liczba posiłków w ciągu dnia: 5
- czas trwania: 5-20 dni
- obszar dostawy: na terenie Warszawy bezpłatna, poza Warszawą za dodatkową opłatą (ustalane indywidualnie)
- wyłączenia: brak
- modyfikacje w diecie są możliwe za dodatkową opłatą (ustalane indywidualnie, min. dopłata 5 zł/dzień)
- termin dostawy: od poniedziałku do soboty w godz. 02:00-07:00
- zestawy weekendowe są dostarczane w sobotę rano
- można dowolnie wybierać dni dostawy
Dieta sportowa – zawiera dania bogate w białko, zdrowe tłuszcze i węglowodany złożone. Może pomóc w usprawnieniu treningów, przyroście masy mięśniowej oraz ograniczeniu negatywnych skutków mocnego treningu i przyśpieszeniu regeneracji.
Przykładowe menu:
- śniadanie: caprese z serem mozzarella, pomidorem i świeżą bazylią, listek mięty, pieczywo pełnoziarniste, sezonowe owoce
- II śniadanie: minestrone, czyli włoska zupa jarzynowa z ryżem
- obiad: penne pełnoziarniste z zielonym pesto, suszonymi pomidorami, grillowanym kurczakiem, cukinią i rukolą
- podwieczorek: listek mięty, panna cotta kawowa, polewa wiśniowa
- kolacja: melon, rukola, sos balsamiczny, szynka suszona
Warunki
Fitcare
Mimo codziennego pośpiechu i nadmiaru obowiązków warto zadbać o zdrową i pełnowartościową dietę, która dodaje energii podczas wykonywanych zajęć. By zaoszczędzić cenny czas, warto oddać tę kwestię w ręce specjalistów ds. żywienia z warszawskiej firmy cateringowej.
Fitcare to nowa jakość w cateringu dietetycznym. Zdrowo, świeżo, naturalnie, i smacznie. Codziennie poszukiwane są w jedzeniu idealne fuzje wartości odżywczych, jak i smakowych. Fitcare stawia wyłącznie na zdrowe, świeże i starannie dobrane przez dietetyków składniki. Klient każdego dnia otrzymuje pięć hermetycznie zapakowanych posiłków inspirowanych kuchniami świata – raz w tygodniu organizowany jest dzień tematyczny, kiedy to skosztować można oryginalnych potraw z danego regionu.