Wyróżniki
Pomysł na kolację we dwoje, obiad w gronie przyjaciół lub rodzinny wypad
O tej ofercie
Nie trzeba okrążyć całego globu, aby poznać wyjątkowe smaki z całego świata. Nie krąż więc, tylko zmierzaj wprost do El Globo Restaurant Pub, gdzie z dzisiejszym grouponem czeka na Ciebie uczta w wybranej odsłonie. Oferta Uczta dla 2, 4 lub 6 osób Oferta dla 2 osób 1 69 zł zamiast 168 zł za zupę, danie główne i deser 2 79 zł zamiast 192 zł za opcję 1. kawa lub herbata albo lampka wina dla każdej z osób 3 99 zł zamiast 268 zł za opcję 1. przystawka i kawa lub herbata lampka wina dla każdej z osób Oferta dla 4 osób 4 134 zł zamiast 336 zł za zupę, danie główne i deser 5 154 zł zamiast 384 zł za opcję 1. kawa lub herbata lub lampka wina dla każdej z osób 6 189 zł zamiast 536 zł za opcję 1. przystawka i kawa lub herbata lampka wina dla każdej z osób Oferta dla 6 osób 7 199 zł zamiast 504 zł za zupę, danie główne i deser 8 229 zł zamiast 576 zł za opcję 1. kawa lub herbata lub lampka wina dla każdej z osób 9 279 zł zamiast 804 zł za opcję 1. przystawka i kawa lub herbata lampka wina dla każdej z osób. Menu do wyboru Przystawki Carpaccio z cukinii z fetą i pesto Tatar ze świeżych warzyw z rucolą i balsamico Karkówka tonnato Placuszki z cukinii Panierowana wątróbka z dipem miodowoorzechowym Pieczarki w złotej panierce z sosem czosnkowym Zupy Gazpacho na upalne dni Francuska zupa cebulowa Krem ze szpinaku z serem pleśniowym Zupa chili con carne Krem z kalafiora z grzankami i prażonym boczkiem Barszcz czerwony z kołdunami Dania główne Medaliony ze schabu w musie jabłkowym z ziemniakami pieczonymi i świeżymi sałatami. Zapiekany w pergaminie filet z piersi kurczaka z pomidorami i bazylią z młodymi ziemniakami z pieca i bukietem świeżych sałat. Dorsz pieczony na cukinii z masłem cytrynowym, ziemniaczanym gratine i warzywami. Schab na boczku z serem pleśniowym, frytkami i świeżymi sałatami. Pierś z kurczaka po diabelsku, pieczonymi ziemniakami i świeżymi sałatami Limanda w porach na beszamelu z ryżem i warzywami Stek z karkówki po amerykańsku z frytkami i bukietem świeżych sałat Kotleciki z bakłażana na szpinaku z ziemniakami pieczonymi i bukietem sałat Kurczak z czerwoną pastą curry i mleczkiem kokosowym z ryżem i bukietem sałat Polędwiczki wp. zawijane w boczku w sosie pieprzowym na ziemniaczanym gratine z sałatami Faszerowana pierś z kurczaka ze szpinakiem w sosie gorgonzola z ziemniaczanym gratine i sałatami Pierogi ze szpinakiem w sosie kurkowym Mix mięs grillowanych z ryżem , frytkami, warzywami i świeżymi sałatami Tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem w sosie śmietanowym Trio morskie – kalmary, omułki i dorsz w cieście z ryżem i świeżymi sałatami Kalmary panierowane na świeżych sałatach z sosem czosnkowym Desery Mix owoców w balsamicznej glazurze z lodami Czekoladowe foudont Gordona Banan pieczony z gorzką czekoladą Naleśniki z owocami Lody waniliowe z gorącymi malinami El Globo Restaurant Pub Ciepłe, wielobarwne wnętrza od wejścia przywołują niespieszny klimat śródziemnomorskich krain, a wrażenie to potwierdza lektura menu, w którym kryją się smaki prosto z Hiszpanii, Włoch, Portugalii czy Bałkanów. Wśród soczystych mięs znaleźć można m.in. aromatyczne cevapcici czy chrupiące goujons z kurczaka, nie zawiodą się też wielbiciele owoców morza smażone krewetki czy kalmary oraz małże dumnie pysznią się w menu.