Wyróżniki
Tradycyjna i nowoczesna japońska kuchnia fusion oraz kuchnia tajska i azjatycka Warte polecenia I: ostro-kwaśna tajska zupa Tom yum gung na bazie mleka kokosowego, filet z kurczaka serwowany z groszkiem cukrowym, lody o smaku zielonej herbaty i imbiru Warte polecenia II: aromatyczna lekko ostara zupa tajska Tom kha gai (galangalowa) z kurczakiem, groszkiem cukrowym, grzybkami shiitake z aromatem trawy cytrynowej i liści kafiru, soczyste japońskie pierożki gyoza z mięsnym i krewetkowym nadzieniem, crème brûlée w 3 smakach: imbirowym, sezamowym, zielonej herbaty Warte polecenia III: wietnamska zupa Pho-Bo z pierogiem won-ton i cieniutko krojoną polędwicą wołową z dodatkiem makaronu ryżowego, stek z polędwicy wołowej marynowany w imbirze, soli i pieprzu – podany z japońskimi grzybami Dokładne menu znajdziesz tutaj Oferta limitowana Oferta objęta programem Bezpieczny Groupon
O tej ofercie
Pójść w kimono możesz na własnej sofie lub na Krakowski Kazimierz. Właśnie tam na fascynatów kultury Dalekiego Wschodu czeka japońska restauracja EDO Fusion, w której do wyboru masz 1 z 3 opcji 1 99 zł zamiast 204 zł za kolację dla 2 osób, 2 195 zł zamiast 408 zł za kolację dla 4 osób, 3 289 zł zamiast 612 zł za kolację dla 6 osób. Japonia na Rynku EDO Fusion przyciąga krakowskich miłośników japońskich przysmaków doskonałą lokalizacją na krakowskim Kazimierzu, a przede wszystkim bogatym wyborem dań. Restauracja utrzymana jest w tradycyjnym japońskim stylu połączonym z zielenią naturalnych roślin oraz wodą spływającą po ścianach, który sprzyja spotkaniom biznesowym oraz kolacjom z przyjaciółmi. Jedzenie zadowoli każde podniebienie Łatwo zgadnąć, że specjalnością szefa kuchni są owoce morza, jednak warto skusić się także na pieczoną pierś z kaczki z sosem teriyaki – serwowaną z pieczoną kapustą pekińską i trawą cytrynową. Nie można pominąć również dorsza w miso czy halibuta w sake – obie pozycje są wysoko cenione przez bywalców restauracji. Strzałem w dziesiątkę będzie także crème brûlée – oryginalny, bo w trzech smakach zielonej herbaty, imbiru i sezamu. Opinie o restauracjach publikuje serwis Gastronauci.pl