Wyróżniki
Wykwintna uczta: dowolna przystawka lub zupa, danie główne, deser i opcjonalnie lampka wina Autorskie menu Tomasza Purola wielokrotnego laureata prestiżowym konkursów kulinarnych w kraju i na świecie, zdobywca m.in. Kulinarnego Pucharu Polski, złotego medalu na Drużynowych Mistrzostwach Europy we Włoszech i I miejsca na Olimpiadzie Smaku Przystawki: np. aromatyczny ser kozi pieczony w cieście filo podany na młodym szpinaku z żółtym burakiem i emulsją o smaku owoców leśnych Zupy: np. aksamitny krem z czerwonych buraczków i imbiru podany z pianką o smaku antonówki Dania główne: np. pieczona polędwiczka wieprzowa w panierce z ciemnego pieczywa i suszonych grzybów, podana z ziemniakiem pieczonym z dodatkiem purée z wędzonym boczkiem i warzywami duszonymi w maśle z rozmarynem Desery: mus czekoladowy, ciasto marchewkowe, crème brûlée Concordia Taste: stylowa restauracja ulokowana w zabytkowym budynku Concordia Design Lokalizacja: ul. Zwierzyniecka Oferta objęta programem Bezpieczny Groupon
Komentarze klientów Groupon
O tej ofercie
Nawet największe okazy motyli w brzuchu nie są w stanie zaspokoić apetytu. Dopomóż więc swojemu nasyceniu, wybierając się z ukochaną osobą na wykwintną, 3daniową kolację do restauracji Concordia Taste z 1 z 3 grouponów 1 75 zł zamiast 154 zł za zupę, danie główne i deser, 2 95 zł zamiast 176 zł za przystawkę, danie główne i deser, 3 89 zł zamiast 196 zł za przystawkę lub zupę, danie główne, deser i lampkę wina. Oryginalne smaki Autorskie menu, choć jest efektem niezaspokojonego głodu utytułowanego szefa kuchni – Tomasza Purola, Twój apetyt zaspokoi z nawiązką. W menu znajdziesz przepyszne kulinarne wariacje, w których nie braknie regionalnych potraw, dań z ryb i owoców morza, aromatycznych mięs, świeżych warzyw, a nawet tak oryginalnych produktów jak jarmuż, brukiew czy pasternak. Smakowity tryptyk Rozpoczynając ucztę od przystawki, skosztować możesz np. serów zagrodowych, podawanych z chrupiacym pieczywem. Wybierając zupę, swoje kubki smakowe zaspokoisz esencjonalnym bulionem z wołowiny i pomidorów serwowanym z klopsikami wołowymi i z rozmarynem. W ramach dania głównego spróbować możesz np. smażonej polędwicy z dorsza na musie z kwaszonych ogórków z dodatkiem gotowanych szafranowych ziemniaków i pieczonych pomidorów. Zwieńczenie niecodziennej degustacji przyjdzie wraz z ciastem marchewkowym czy czekoladowym musem. Opinie o restauracjach publikuje serwis Gastronauci.pl „Concordia przejmuje prym po dwóch podobnych miejscach również opisywanych przeze mnie w superlatywach, ale w niej jest dokładnie to, czego w innych miejscach brakuje – niepowtarzalny styl, smak i nienadmuchany klimat. To miejsce, do którego od pierwszego razu chce się wracać i zdecydowanie wpisuje się je do stałego repertuaru gastronomicznego.” – nawrockiomichal