Wyróżniki
Kurs gotowania: nauka przyrządzaniaprzystawki, dania głównego i deseru według tradycyjnych przepisów kuchni włoskiej lub żydowskiej Kuchnia włoska: focaccia z szałwią, serem ricotta i anchois, dorsz ze świeżymi pomidorami, płatkami czosnku confi na risotto z kaczym foundue i chipsami z rukoli, pierogi ananasowe z farszem z serka mascarpone i orzechów południowych Kuchnia żydowska: gefilte fish, czulent, charoset Warsztaty prowadzone przez Tomasza Nowaka: członka Europejskiego Międzynarodowego Stowarzyszenia Szefów Kuchni Euro Toques Internationale, szefa kuchni Gospody Polskiej Kolibecka, zdobywcy wielu odznaczeń w konkursach kulinarnych Czas trwania kursu: 3 godziny Niewielkie grupy: od 6 do 12 osób Lokalizacja: ul. Adamieckiego Oferta objęta programem Bezpieczny Groupon
O tej ofercie
Skokiem na bank nie zyskasz uznania swej wybranki. Jeśli więc chcesz skutecznie zaimponować drugiej połówce, zaskocz ją talentem kulinarnym – zapisz się na kurs gotowania w Centrum Kulinarnym w Chorzowie, wybierając 1 z 2 apetycznych opcji 1 99 zł za kurs gotowania dań kuchni żydowskiej, 2 99 zł za kurs gotowania dań kuchni włoskiej. Warsztaty ze smakiem Podczas 3godzinnego kursu będziesz miał okazję przygotować przystawkę, danie główne i deser według tradycyjnych przepisów kuchni włoskiej lub żydowskiej. Apetyczne dania, które przybliżą Ci kulturę Italii to focaccia z szałwią, serem ricotta i anchois, dorsz ze świeżymi pomidorami, płatkami czosnku confi na risotto z kaczym foundue i chipsami z rukoli oraz pierogi ananasowe z farszem z serka mascarpone i orzechów południowych. Gotowanie i degustacja Jeśli postanowisz zgłębiać sekrety kuchni żydowskiej, przygotujesz gefilte fish czyli rybę faszerowaną, czulent, czyli tradycyjny gulasz, przyrządzany najczęściej z mięsa, ziemniaków, kaszy i fasoli oraz charoset – smakowity deser z owoców i orzechów. Warsztaty obejmują również degustację, więc będziesz miał okazję skosztować tego, co ugotujesz. Plan kursu Historia kuchni żydowskiej lub włoskiej. Przygotowanie dań. Przerwa. Degustacja przygotowanych potraw. Wręczenie certyfikatów.