Wyróżniki
Sezonowe menu degustacyjne to okazja do skosztowania różnych, starannie skomponowanych dań kuchni francuskiej
O tej ofercie
Szczegóły:
- rodzaj kuchni: francuska
- skład oferty: sezonowe menu degustacyjne (dla 1 osoby podane zostaną: 2 przystawki, 2 dania główne, deser) oraz karafka wody lub degustacja win francuskich dopasowanych do dania
- oferta ważna na miejscu
Menu - menu jest sezonowe i ulega zmianie, informacje dostępne tutaj
- rillettes z kaczki, piklowane owoce, pieczywo
- krem z dyni, pigwa, ser gorgonzola
- sałata z kozim serem, kolorowe buraki, pomarańcza
- wołowina po burgundzku, purée truflowe, piklowana cebula
- deser (należy zapytać kelnera o dostępne desery)
Menu degustacyjne, to specjalnie przygotowany zestaw dań przez szefa kuchni. Menu degustacyjne składa się zwykle z kilku dań mających zaprezentować wizję szefa kuchni. Menu tego typu może być także połączone z degustacją win dopasowanych do każdego z serwowanych dań.
Warunki
Bonjour
Na tych, którzy lubią dobrze zacząć dzień, Bonjour czeka już od rana ze śniadaniową propozycją. Menu jest sezonowe i inspirowane kuchnią francuską, więc o poranku delektować się można np. tostem, jajkami po benedyktyńsku czy croissantem i świeżo parzoną kawą. Nieco późniejszą porą szef kuchni może zaserwować ślimaki z patelni albo pierogi z kaczką confit. Ciekawą opcją są też brunche, w trakcie których można skosztować nowych kompozycji smakowych. Na deser warto skusić się na makaroniki.