O Kalimera
Przygotowywane ze świeżych składników oryginalne dania włoskie i greckie to specjalność restauracji Kalimera. Zwolennicy kuchni śródziemnomorskiej wybierać mogą spośród aż 35 rodzajów pizzy, w tym np. Demeter z boczkiem, cebulą, szpinakiem, oregano i sosem śmietankowym lub Korfu z serem mozzarella, tuńczykiem, szynką, pomidorem, cebulą, oregano i sosem pomidorowym.
Zamiłowanie właścicieli do mitologii greckiej można dostrzec także w kompozycjach świeżych i aromatycznych surówek na bazie sałaty lodowej. Atena z pomidorami, kukurydzą, czerwoną fasolą, ogórkiem i serem feta albo Zeus z tuńczykiem, oliwkami i ogórkiem przypadną do gustu tym, którzy po biesiadowaniu chcą czuć się lekko na sercu.
Z kolei na większe apetyty przygotowano zestawy gyrosa drobiowego z frytkami lub ryżem oraz surówką, jak również zapiekankę szpinakową czy brokułową z serem i sosem śmietanowym.