O Kalaya Restaurant Coctail and Wine Bar
Współczesna kuchnia australijska i nowozelandzka czerpie z tradycji rdzennych mieszkańców kontynentu, ale można w niej znaleźć także liczne inspiracje z kuchni europejskich i azjatyckich. Ta różnorodność to najbardziej charakterystyczna cecha kuchni Antypodów. Jednak to, co zapewniło jej międzynarodowy sukces, to wykorzystywanie świeżych produktów, prostota i smak.
Szef kuchni, Paweł Kałuski, zainspirowany tym kulinarnym krajobrazem, bazujący na piecu „Josper”, opracował innowacyjne, sezonowe menu łącząc smaki ze składników znalezionych w kulturze Australii i Nowej Zelandii.
Kalaya szczyci się najdłuższą w Polsce listą wyselekcjonowanych australijskich oraz nowozelandzkich win. Dodatkowo dzięki nowoczesnym nalewakom Enomatic restauracja oferuje czternaście win na kieliszki w porcjach od 25 do 150 ml. Lista win sprzedawanych na kieliszki regularnie się zmienia.