ICE BERG, Szczecin

ICE BERG, Szczecin

O ICE BERG

Historia i tradycja produkcji lodów Ice Berg sięga 1972 roku, kiedy w niewielkiej, rodzinnej cukierni w Dziwnówku (woj. zachodniopomorskie) mistrz cukierniczy – Józef Klimek – dobrał unikalne proporcje składników, co stało się początkiem wyjątkowej receptury. Lody Józefa Klimka kilkukrotnie uznano za najlepsze na Zachodnim Wybrzeżu, a przepisy mistrza do dziś stosowane są w lodziarni Ice Berg.

Bazą lodów są naturalne składniki: jaja, cukier, masło, mleko, śmietana, przyprawy i owoce. By zachować oryginalny smak sprzed lat, firma Ice Berg zakupiła maszyny stosowane w czasach Klimka, co umożliwia utrzymanie tej samej technologii produkcji.

W menu lodziarni znaleźć można również inne słodkości: gofry, ciasta, naleśniki, smoothies oraz gorące i zimne napoje. Z myślą o najmłodszych przygotowywane są specjalne desery, które cieszą oko oraz podniebienie.

Recommended For You