Czerwone Korale, Kraków

Czerwone Korale, Kraków

O Czerwone Korale

Tak samo jak jarzębinowa biżuteria, potrawy również mogą być symbolem polskiej tradycji ludowej. Kucharze restauracji umiejętnie łączą tradycyjne przepisy ze współczesnym kunsztem kulinarnym, dzięki czemu staropolska uczta zachwyci nie tylko miłośników regionalnego jadła. W menu goście znajdą takie propozycje, jak żurek z jajkiem i białą kiełbasą, domowy rosół, Bigos Gajowego z mięsem, leśnymi grzybami i śliwką, chłopski kotlet schabowy, placki ziemniaczane i śledź po krakowsku. Na deser polecają się sporządzane według tradycyjnych receptur ciasta – szarlotka i sernik w towarzystwie smakowitych dodatków.

Przytulne wnętrza restauracji utrzymane są w folkowym stylu nawiązującym do krakowskiej sztuki ludowej. Sprawia to, że każdy poczuje się tutaj jak na prawdziwej uczcie w urokliwych klimatach polskiej wsi. Całość podzielona jest na kilka sal – pierwsza z nich to „Krakowiak”, inspirowana ludowym tańcem z okolic Krakowa, druga zaś, „Kujawiak” nawiązuje do kujawskiego tańca o tej samej nazwie.

Lokalizacja w sąsiedztwie Rynku Starego Miasta czyni ten lokal odpowiednim miejscem na rodzinne spotkania i biznesowy lunch.

Recommended For You