Brazylijska sztuka kulinarna czerpie swój rodowód z indiańskich, europejskich i afrykańskich tradycji kulinarnych. Będąc połączeniem tak różnorodnych smaków, potrawy z ojczyzny piłki nożnej potrafią zaskoczyć nawet najbardziej wymagających smakoszy. Suszone na słońcu mięsa, egzotyczne owoce, maniok, bekon i masło – to tylko niektóre składniki sztandarowych potraw. Ponadto nie zabraknie jagnięciny, wołowiny i kurczaka spowitych oryginalnymi przyprawami. Wybierz się do restauracji brazylijskiej w Łodzi i daj się zaskoczyć niebanalnymi smakami.

Brazylijska restauracja w Łodzi

Zaskocz znajomych, rodzinę bądź najbliższą Ci osobę – oczaruj ich niebanalnymi doznaniami kulinarnymi, zabierając do brazylijskiej restauracji w Łodzi. Acarajé (ciasto z rozgniecionym fasolnikiem „czarne oczko”, wypełnione suszonymi na słońcu, rozgniecionymi krewetkami zmieszanymi z okrą, pomidorami oraz kolendrą) czy narodowa potrawa Brazylijczyków – Feijoada (m.in.: z fasoli, suszonego mięsa, wędzonych kiełbasek, goździków, liści laurowych, pieprzu, czosnku i cebuli) usatysfakcjonują nawet największych smakoszy. Jeżeli chcesz być na bieżąco ze wszystkimi oferowanymi przez Groupon okazjami, zapisz się do newslettera. Codzienna aktualizacja promocji sprawi, że nie umknie Ci żaden kulinarny majstersztyk.

Więcej