Brak nowych powiadomień

Dąbrowskiego 42

Warsztaty dla koneserów (od 139,99 zł) lub warsztaty kulinarne (od 149,99 zł) w restauracji Dąbrowskiego 42

Oferta niedługo się kończy!
Wybierz opcję
NoweZarezerwuj teraz lub później

Wyróżniki

Warsztaty kulinarne to wspólne gotowanie na indywidualnych stanowiskach w wyposażonej kuchni pod okiem profesjonalistów

Komentarze


100% Sprawdzonych Recenzji
Wszystkie recenzje pochodzą od osób, które skorzystały z ofert tego partnera.
Ta oferta nie ma jeszcze żadnych recenzji.

W skrócie

Sprawdź Termin Zarezerwuj Termin

Szczegóły:

  • wariant I – wybrany kurs w cenie 180 zł
  • wariant II – wybrany kurs w cenie 210 zł

Warsztaty prowadzą uznani kucharze poznańskiej gastronomii, w tym uczestnicy znanego telewizyjnego programu kulinarnego.

Najbliższe terminy:

Warsztaty kulinarne


14.11.19 - czwartek - godz. 18:00 – Azjatycki STIR FRY!


Technika szybkiego smażenia to domena kuchni chińskiej. Dania stir-fry z makaronem lub ryżem, chrupkimi warzywami i kruchym mięsem urzekają aromatem i smakiem. Za pomocą Michała można nauczyć się podstawowych zasad, dzięki którym stir-fry z pewnością się uda.

Menu:

  • pad thai z krewetkami
  • wołowina z woka z chili i tajską bazylią
  • ryż jaśminowy z woka ze smażonym jajkiem i marynowanym ogórkiem
  • kurczak z warzywami i orzechami nerkowca
  • smażone banany z sosem kokosowym

PROWADZĄCY: Michał Kowalski - Szef kuchni Restauracji Why Thai w Poznaniu. W kuchni pracuje zawodowo od 10 lat. Doświadczenie zdobył pracując w restauracji The Good View w Chiang Mai oraz podczas podróży po Tajlandii od Krabi na południu po Bangkok w centrum, aż po Chiang Mai na północy. Zamiłowanie do kuchni posiada od dziecka.


19.11.19 - wtorek - godz. 18:00 – WARSZTATY WINIARSKIE - IZRAEL


PROWADZĄCY: Mikołaj Lisiecki - manager restauracji Dąbrowskiego 42, sommelier, miłośnik i pasjonat wina od wielu lat. Swoją przygodę z winem rozpoczął niemal 15 lat temu, wkraczając na ścieżkę branży gastronomicznej. Stawiając sobie za autorytety najważniejsze winiarskie nazwiska w Polsce, rozwijał się mogąc tworzyć oferty winiarskie w kilku dobrych restauracjach w Wielkopolsce.


20.11.19 - środa - godz. 18:00 – ZERO WASTE - nie marnujemy jedzenia


Jak gotować szybko, smacznie i zdrowo, jednocześnie nie marnując jedzenia i maksymalnie wykorzystując resztki z gotowania? Idea Zero Waste w szybkim tempie zdobywa zwolenników na całym świecie. I nie chodzi tu wyłącznie o kulinarny recykling, bo Zero Waste to przede wszystkim świadome planowanie zakupów, czytanie etykiet, dat ważności oraz odpowiednie przechowywanie produktów spożywczych.

Menu:

  • bulion warzywny z szałwią i wakame
  • sałatka makaronowa z oliwkami
  • risotto z całego kalafiora
  • chleb samo ziarno
  • kokosanki zero waste
  • ciasto marchewkowe bez pieczenia

PROWADZĄCY: Dominika Nitschke-Michalak, dietetyk, technolog żywności Absolwentka Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu – Technologia Żywności i Żywienie Człowieka, ukończyła studia podyplomowe na Uniwersytecie Medycznym w Poznaniu w zakresie Dietetyki i Poradnictwa Żywieniowego, a także kurs Dietetyki Profilaktycznej i Leczniczej według Tradycyjnej Medycyny Chińskiej.


26.11.19 - wtorek - godz. 18:00 – Francja elegancja


Kuchnia francuska to jedna z najbardziej zróżnicowanych kuchni na świecie, bazująca na najlepszej jakości produktach oraz technice ich obróbki. Świeże ryby i owoce morza, najlepsze gatunkowo mięsa, warzywa i mnóstwo aromatycznych ziół- to podstawowe składniki każdego dania. Pod okiem Łukasza gotowane będą:

  • Gratinée des halles - zupa cebulowa
  • Croque Monsieur
  • Fillet steak, sos bordelasise, gratin dauphinois, świeże warzywa
  • Flan Patissier

PROWADZĄCY: Łukasz Śliwa Pracuje w zawodzie kucharza od 22 lat. Absolwent Zespołu Szkół Gastronomicznych w Poznaniu. Doświadczenie zawodowe zdobywał między innymi w Anglii, Francji oraz Niemczech. W codziennej pracy ceni organizację, szacunek i produkt. Uważa, że najlepszym komplementem dla szefa kuchni nie są słowa, ale powracający goście.


3.12.19 - wtorek - godz. 18.00 – ŚWIĄTECZNE WYPIEKI


Kurs dzięki, któremu będzie można poznać garść pomysłów na bożonarodzeniowe wypieki. Nietypowe słodkości na pewno będą bardzo ciekawym urozmaiceniem świątecznych stołów.

PROWADZĄCY: Łukasz Śliwa Pracuje w zawodzie kucharza od 22 lat. Absolwent Zespołu Szkół Gastronomicznych w Poznaniu. Doświadczenie zawodowe zdobywał między innymi w Anglii, Francji oraz Niemczech. W codziennej pracy ceni organizację, szacunek i produkt. Uważa, że najlepszym komplementem dla szefa kuchni nie są słowa, ale powracający goście.


8.01.20 - środa - godz. 18:00 – Pasta i basta


Kuchnia włoska to jedna z najbardziej znanych kuchni na świeci. Pomimo faktu, że kuchnię włoską kojarzy się głównie z pizzą i spaghetti, nie jest ona jednolita. Każdy z regionów, a jest ich 20, szczyci się własnymi, charakterystycznymi receptami kulinarnymi. Są one zbierane i modyfikowane przez lata, a dla wielu smakoszy włoskiej kuchni jeszcze niezgłębione. Menu:

  • arancini
  • acquacotta czyli zupa toskańska
  • risotto z małżami, szafranem, mascarpone
  • panforte - tradycyjny toskański placek, który skrywa w sobie całe mnóstwo bakalii i czekolady

PROWADZĄCY: Łukasz Śliwa Pracuje w zawodzie kucharza od 22 lat. Absolwent Zespołu Szkół Gastronomicznych w Poznaniu. Doświadczenie zawodowe zdobywał między innymi w Anglii, Francji oraz Niemczech. W codziennej pracy ceni organizację, szacunek i produkt. Uważa, że najlepszym komplementem dla szefa kuchni nie są słowa, ale powracający goście.

Warunki

Groupon ważny przez 3 miesiące od daty zakupu i dostępny po zakupie w zakładce Moje groupony.
Ograniczenia: 1 osoba może kupić maks. 2 groupony, ale wykorzystać maks. 1 groupon, a 1 przekazać jako prezent. Oferta warsztatów winiarskich tylko dla osób dorosłych. Groupon nie obowiązuje dla grup zorganizowanych oraz grup powyżej 10 osób.
Dodatkowe informacje: po przybyciu pokaż groupon na urządzeniu mobilnym lub wydrukowany. Harmonogram i lista warsztatów jest dostępny na stronie http://www.dabrowskiego42.com/warsztaty-kulinarne/harmonogram-warsztatów
Sprawdź dostępne terminy online, kup groupon i rezerwuj przez stronę: http://rezerwacja.groupon.pl/. W przypadku nieodwołania rezerwacji z min. 24-godz. wyprzedzeniem groupon przepada. Nie musisz potwierdzać rezerwacji telefonicznie.
Sprawdź przed zakupem: jak dokonać rezerwacji, najczęściej zadawane pytania i warunki korzystania. Szczegóły oferty znajdziesz w jej opisie.

Dąbrowskiego 42

Warsztaty kulinarne to wspólne gotowanie na indywidualnych stanowiskach w wyposażonej kuchni pod okiem profesjonalistów. Miejsce zostało stworzone dla ludzi chcących nauczyć się gotować oraz dla tych, którzy pragną rozwijać swoją kulinarną pasję. Do dyspozycji gości oddano ponad 500 m² wnętrz, w których odbywać się mogą spotkania zarówno w małym gronie, jak i przyjęcia dla grup do 200 osób. Warto zaznaczyć, iż w każdą niedzielę skorzystać można z usług niani, która zajmie się dziećmi gości w trakcie ich pobytu w restauracji.

Uczestnicy będą odtwarzać stare zapomniane przepisy kulinarne z regionu, komponować dania kuchni włoskiej, francuskiej, japońskiej i wielu innych. Będzie można również poznać nowe trendy i techniki przygotowywania posiłków.

Dąbrowskiego 42

Zajęcia, Gotowanie, Rozrywka i czas wolny, Kurs gotowania
By purchasing this deal you'll unlock points which can be spent on discounts and rewards. Every 5,000 points can be redeemed for $5 Off your next purchase.