Brak nowych powiadomień

Domaniewska 17/19A, Warszawa

Dla konesera: kolacja z warsztatem oraz degustacją dla 2 osób i inne za 189,99 zł i więcej opcji w Ou Sushi (do -44%)

Wybierz opcję

Wyróżniki

Kilkudaniowa kolacja pełna japońskich przysmaków; wieczór urozmaicony pokazem sommelierskim oraz warsztatem

Komentarze

100% Sprawdzonych Recenzji
Wszystkie recenzje pochodzą od osób, które skorzystały z ofert tego partnera.
K
Kasia
5 Oceny3 reviews
styczeń 2, 2020
Chodz lokal nie wyglada super bajerancko Sushi jest na prawde bardzo dobre Jedne z lepszych ,jakie jadlam 🖒
A
Artur
1 Oceny1 reviews
czerwiec 7, 2019
Sushi pyszne! Wszystko sprawnie załatwione. Polecam.

O tej ofercie

Wybierz 1 z 3 opcji

Kolację z warsztatem, pokazem sommelierskim oraz degustacją win

  • 189,99 zł zamiast 320 zł za kolację dla 2 osób
  • 369,99 zł zamiast 640 zł za kolację dla 4 osób
  • 539,99 zł zamiast 960 zł za kolację dla 6 osób

Dodatkowe informacje:

  • degustacja 6 rodzajów win (dla chętnych)
  • czas trwania około 3 godzin
  • grupa 12 osób na warsztatach

W skład kolacji wchodzi:

  • przystawka: krewetki w tempurze 2 szt.
  • zupa: miso z białą rybą
  • danie główne: udon
  • porcja sushi: hosomak z surimi w tempurze (2 szt.), futomaki z łososiem (2 szt.), gold california vege (2 szt.),
  • deser: banan w tempurze z bitą śmietaną
  • porcja imbiru, sos sojowy i pałeczki

Czas trwania: około 3 godzin

Warto wiedzieć

Groupon ważny przez  2 miesiące od daty zakupu i dostępny po zakupie w zakładce Moje groupony.
Ograniczenia: 1 osoba może kupić maks. 3 groupony, ale wykorzystać maks. 1 groupon.
Dodatkowe informacje: po przybyciu pokaż groupon na urządzeniu mobilnym lub wydrukowany.
Sprawdź dostępne terminy i rezerwuj tel. 22 847 16 63 lub 506 813 300 z podaniem kodu zabezpieczającego. Zmiana lub odwołanie rezerwacji z min. 24-godz. wyprzedzeniem.
Sprawdź przed zakupem: najczęściej zadawane pytania i warunki korzystania. Szczegóły oferty znajdziesz w jej opisie.

Ou Sushi

Sushi – w przeciwieństwie do wielu innych potraw – łączy w sobie zarówno walory smakowe, jak i zdrowotne. Ta japońska potrawa nie tylko cieszy swoim smakiem i egzotycznym wyglądem, lecz także dostarcza organizmowi niezbędnych witamin, minerałów i wartości odżywczych, takich jak zawarte w rybach kwasy tłuszczowe, jod (w który obfituje nori) czy łatwo przyswajalne białko.

Szeroki wybór kompozycji umożliwia odkrywanie nowych połączeń smakowych. Małe hosomaki (serwowane m.in. z oshinko, czyli marynowaną rzepą) i większe futomaki pozwolą przygotować podniebienie na california maki czy philadelphia maki, których kluczowym składnikiem jest serek Philadelphia. Amatorom tradycji poleca się natomiast ręcznie formowane nigiri, które są najstarszą odmianą tej potrawy.

Wszystkim, którym sushi wyjątkowo przypadło do gustu, restauracja oferuje kurs przygotowywania połączony z degustacją. Tutejszy mistrz tej sztuki przedstawia niezwykłą historię tego dania, wprowadza specjalistyczną terminologię, a następnie uczy technik zwijania oraz odpowiedniego przyrządzania ryżu i sosów. Pozwala to rozwinąć kulinarną pasję i przenieść ją na grunt domowy, dzięki czemu wszystkie kolejne przyjęcia na długo pozostają w pamięci gości.