Smakowita uczta dla 2 osób za 39,99 zł i więcej opcji w Restauracji Pod Papugami w Bydgoszczy (do -44%)

Ważne
  • Połączenie tradycji i nowoczesności oraz różnych nurtów kulinarnych
  • Lokalizacja: centrum
Warunki

Groupon ważny przez 2 miesiące od daty zakupu i dostępny po zakupie w zakładce "Moje konto".
Ograniczenia: 1 osoba może kupić maks. 2 groupony, ale wykorzystać maks. 1 groupon. Grouponów nie można łączyć.
Dodatkowe informacje: weź groupon  na urządzeniu mobilnym lub wydrukowany. Grouponów nie można wykorzystać na organizację imprez.
Konieczna rezerwacja tel. 52 320 37 29. 
Sprawdź przed zakupem: jak działa Groupon i Uniwersalne Warunki. Szczegóły oferty znajdziesz w jej opisie.

Przekonaj się, jak ciekawe efekty można osiągnąć, stosując niecodzienne połączenia w kuchni – wybierz się z dzisiejszym grouponem do restauracji Pod Papugami.

Oferta
Uczta (zupa i danie główne) w 1 z 3 opcji:

1) 39,99 zł zamiast 72 zł za ucztę dla 2 osób,
2) 79,99 zł zamiast 144 zł za ucztę dla 4 osób,
3) 119,99 zł zamiast 216 zł za ucztę dla 6 osób.

Menu

Zupa do wyboru:

  • francuska zupa cebulowa z rogalikami,
  • barszcz czerwony z kołdunami z mięsem.

Danie główne do wyboru:

  • naleśniki z kurczakiem i warzywami w sosie śmietanowym,
  • tradycyjny kotlet de volaille z wiejskim masłem podany na purée w towarzystwie chrupiącej marchewki,
  • makaron fusilloni z dodatkiem aromatycznych grzybów leśnych.

Restauracja i Przestrzeń Kulturalna Pod Papugami
Odrestaurowana kamienica, w której mieści się restauracja, sąsiaduje z Akademią Muzyczną, Filharmonią, Teatrem Polskim, Pałacem Ślubów Sielanka oraz Uniwersytetem Kazimierza Wielkiego. Po koncercie lub spektaklu można zatem trafić do miejsca, w którym Tomasz Welter z Akademii Qulinario zaserwuje dania kuchni fusion. Szef kuchni jest trenerem Kadry Narodowej Kucharzy Wojskowych i wiceprezesem Stowarzyszenia Kucharzy Kujaw i Pomorza.

Wykwintne dania przygotowuje się tutaj metodą sous-vide (próżniowa metoda długiego gotowania), dzięki której mięsa i ryby są soczyste, pełne smaku i aromatu. Metoda pozwala uzyskać delikatny smak, a jednocześnie sprawia, że potrawy zachowują więcej witamin i mikroelementów w porównaniu z tradycyjnym przyrządzeniem.

Kamienica w centrum to jednak nie tylko miejsce, gdzie można poznać kuchnię fusion. Pod Papugami jest także przestrzenią kulturalną dla różnych artystów. Właściciele od wielu lat prowadzą fundację, której celem jest rozpowszechnianie kultury hiszpańskiej, organizują tym samym Festiwal Flamenco Duende, który skupia co roku w Poznaniu tysiące wielbicieli sztuki flamenco. W Bydgoszczy natomiast stworzyli projekt „Akademia Pod Papugami”, w ramach którego w restauracji będą odbywać się koncerty muzyczne połączone tematycznie z kuchnią. W Pod Papugami prowadzona jest Akademia Tańca oraz szkolenia i show kulinarne Qulinario.





Restauracja i Przestrzeń Kulturalna Pod Papugami
A
Stanisława Staszica 1 Bydgoszcz 85-014 
zobacz dojazd»
 
Oferta firmy Restauracja i Przestrzeń Kulturalna Pod Papugami prezentowana przez Groupon.pl 


Korzystanie z Witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki. Więcej informacji można znaleźć w Polityce w sprawie Cookies. Nie pokazuj więcej tego powiadomienia